Almanya’da yaşayan Kırşehirli gurbetçi aileler tarafından gönderilen 40 tekerlekli sandalye, törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
gurbetci  Kırşehir Halk Eğitim Merkezinde yapılan dağıtım törenine, Vali Özdemir Çakacak başta olmak üzere Belediye Başkanı Yaşart Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Bedensel Engelliler Dermeği Başkanı Servet Avkapan, daire müdürleri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
Dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tekerlekli sandalyeleri gönderen gurbetçi ailelere teşekkür eden Vali Çakacak, “Herkesin, engellilerin sorununu kendi sorunu gibi görmesi gerekiyor. Bizler, icra makamında olduğumuz için iki kat düşünmek zorundayız. Engellilerimizin işlerini kolaylaştırarak toplumsal hayata daha fazla katılmalarını sağlamalıyız. Hükümet, engellilerin sorunlarını çözmek, sosyal hayata katılmalarını ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için çeşitli düzenlemeler yaptı. Engellilere bir asgari ücret kadar, ihtiyacı olanlara evde bakım ücreti ödenmekte. Özel rehabilitasyon merkezlerine, iki asgari ücret tutarında bakım dolayısıyla ücret ödenmekte. Yine kamu kuruluşlarının ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla yeni bir kanun çıkarıldı. Temmuz ayına kadar bütün kurumlarımızın, engellilerin ulaşabileceği seviyeye getirilmeleri gerekiyor. Kamu kurumlarımızı engelsiz hale getireceğiz. Getirmek zorundayız. Çünkü, hükümetimiz bunu emrediyor” dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, engellilerin sorunlarını, kendi sorunları gibi gördüklerini söyleyerek, Belediye binasında akülü tekerlekli sandalyelerin şarj edilebilmesi için bir sistem kuracaklarını, şehir merkezine gelen engellilerin akülü sandalyelerini burada şarj edebileceklerini ifade etti.
Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan da, Kırşehir’de 3 yılda, 65 akülü tekerlekli sandalye ve 200 tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldığını bildirdi. Konuşmaların ardından, 40 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir