Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaza kavuşuyor. Sanayi bölgesinde gerçekleşen boru hattı döşemesi kurban kesimi ile gerçekleşti.
Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, ‘Yapılan çalışmaları olumlu buluyorum. Sanayi bölgemiz işletmecisine hayırlı olsun’ dedi.
dogalgaz  45 işyerinin faal olarak kullanacağı doğalgaz hattında işletmesi alanında çalışmakta olan bin 87 kişi yapılacak çalışmadan faydalanacak. Temel atma törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicioğlu ve sanayi bölgesi işletmecileri katıldı. Kurban kesimi öncesinde konuşan Vali Çakacak, “Yapılan çalışmaları bölge işletmecileri açısından önemli buluyorum. İnşallah yakın zaman içerisinde Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılara da kavuşacak. Ocak ayında bir yönetim kurulu kararı alarak, Doğalgaz dağıtım şebekesi yapılması işinin üstlendik. Tabi bu çalışmanın bir maliyeti olacaktı, yatırımcılarla görüştük. Bakanlığımız bu tür doğalgaz dağıtım şebekesinin finansmanını desteklemiyor. Bunu kendi finansmanımızdan yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arsası bulunan tüm yatırımcılarımız bunun finansmanına katıldılar. Buna ilave olarak Ahiler Kalkınma Ajansımıza, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bir proje hazırladı ve hazırlanan proje Ahiler Kalkınma Ajansına sunuldu. Proje, desteklenmeye uygun görüldü ve 498 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı” şeklinde konuştu.
İhale en düşük teklifi veren  İnpema İnş.San.ve Tic.Ltd.Şti. firmasına 724.bin TL bedelle verilirken firma Kırğaz’a ait Kırşehir’de doğalgaz dağıtım şebekesi yapımında da faaliyet göstermekte dağıtım şebekesi kapsamında, Organize Sanayi Bölgemizde,370 metre 6’’ çelik hat,505 metre 4’’ çelik hat,6815 metre 125’lik polietilen hat,4684 metre 63’lük polietilen hat 200 metre polietilen kaplı çelik hat olmak üzere toplam 12.574 metre boru hattı ve iki adet 5.000 m3/saatlik bölge regülatörü inşa edilecek.
Bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise yapılan çalışmayı yapığı değerlendirmede olumlu bulduğunu söyledi. Bahçeci, “Sanayi bölgemizde gün geçtikçe eksikleri tamamlama yönünde adımlar atıyoruz. İnşallah her şey bölge sanayi alanımız açısından daha da iyi olacak” ifadelerini kullandı.
[color-box]- KIRŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
– İL PROTOKOLÜ KURBAN KESEREK SANAYİ BÖLGESİNİN DOĞALGAZA KAVUŞMASININ TEMELİNİ ATTI
– ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE 12 BİN 574 METRE BORU HATTI DÖŞEMELERİ BAŞLADI[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir