Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ‘Gelişmemiş İllere Askeri Birlik’ tasarısının Kırşehir esnafını sevindirdiğini söyledi.
askeri-birlik  Konu ile ilgili olarak Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’ dan bilgi alan Öztürk, “Milletvekillerimiz bu konu ile yakından ilgileniyorlar, bizde onlara gereken her türlü desteği veriyoruz, inşallah Kırşehir’ imiz askeri birliğe kavuşacak” dedi.
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Öztürk, “Bu ilerin içinde Kırşehir ilinin olması bizleri sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Büyük şehirlerdeki insan nüfusunun fazlalığı ve yoğunluğu ildeki ekonomi ve sosyal hareketliliği beraberinden getirmektedir. Kırşehir gibi illerin ise nüfusun ve ekonomi potansiyelin az olması nedeni ile hareketsiz bir şehir konumuna düşürmektedir. Sayın Bakanımızın bu haberi Kırşehir gibi illerin hem ekonomisin canlanmasına hem de nüfusunun artışına vesile olacaktır. Bu da Türkiye’deki diğer illerin ekonomik seviyesine göre aradaki farkı daha aza indirecektir.
Kırşehir’in yüz akı Petlas Lastik Fabrikası ve her an özelleştirilme tehlikesi ile burun buruna bulunan Şeker fabrikası haricinde büyük sanayi kuruluşu olmayan, bu nedenle istihdam oluşturma bakımından sıkıntılı bulunan, sürekli olarak göç veren iller arasında bulunan Kırşehir’ imizin  il ekonomisinin kalkınmasına ve sosyal hareketliliğin olmasına vesile olacak bu çalışmanın aynı zamanda istihdama büyük katkısı olacaktır.
Bu birliklerin kurulacağı illerden birinin Kırşehir olması esnafımızı sevindirmiştir. Esnaf ve sanatkârımız bu konuda beklenti içine girmiştir. Kırşehir esnafı şehrimizin çeşitli yerlerine pankart asarak, isteğini dile getirmektedir. Bizler de esnafımızın yanındayız. Onların bu isteğini bizler de yineliyoruz. Kırşehir’ e askeri birliğin gelmesini yürekten istiyoruz. Bunun olması için de Valimizin, Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizin, bu yolda mücadele veren bütün yetkililerimizin yanındayız. Sayın Milli Savunma Bakanımıza böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın bir an önce sonuçlandırılıp hayata geçirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir