Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar programlarını iptal etti.
sendika  İftar programlarının iptaliyle ilgili bir açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, ‘iftar programlarını iptal ederek iftarda yaptığımız masrafları yetim çocuklara ve kimsesizlere ulaştıracağız’ dedi.
Aka açıklamasında, “Mübarek Ramazan’ın İslam âlemine hayırlar getirmesini ve Ramazanı ruhuna uygun bir şekilde idrak edebilmeyi, bereketinden ve feyzinden ziyadesiyle istifade edebilmeyi, bütün dünyadaki savaşların ve zulümlerin durmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Kırşehir Eğitim-Bir-Sen  olarak son 3 yılda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında organize edeceğimiz iftarları iptal ederek, iftar yemeği bütçesiyle,  ihtiyaç sahibi hemşerilerimize gıda yardımında bulunacağız ayrıca Afrika’ya Memur-Sen tarafından başlatılacak “Yetim ve Kimsesiz Çocuğa Yardım” kampanyasına yardım göndereceğiz.  Bu konuda hassasiyet gösteren üyelerimize, ilçe temsilcilerimize, yönetim kurulu üyelerimize, denetleme ve disiplin kurulu üyelerimize, kadınlar komisyonumuza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Ramazanda yoksullar gözetilmeli, lüks iftar sofralarında iftarlar yapılmamalı, iftarlar şatafat ve gösterişe dönüştürülmemelidir. Asıl maksattan uzaklaşarak yapılan iftarlar Ramazan’ın ruhuna uygun değildir diyen Aka,  “Ramazan’ın yardımlaşma, dayanışma, beraberlik ve paylaşma ayı olduğu bilinciyle biz üyelerimizle iftar yapmak yerine yardıma muhtaç hemşerilerimize, Afrika’daki yoksullara ve Memur Sen tarafından başlatılacak  “Yetim ve Kimsesiz Çocuğa Yardım” kampanyasına yardımda bulunacağız” ifadelerini kullandı.
[color-box]  -EĞİTİM BİR SEN İFTAR PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ
– İFTAR İÇİN YAPILACAK MASRAFLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİ VE YETİM ÇOCUKLARA ULAŞACAK[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir