CHP Kırşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Kaya, Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Mesajda: “10 Ocak 1961’de örnek bir dayanışma ve mücadeleyle kazanılan haklardan bugün bahsetmenin mümkün değildir.

yildirim-kaya-chp-kirsehirTutuklu gazeteci sayısında dünya birincisi olduğumuz, anti demokratik yasa ve uygulamalar nedeniyle en sıradan eleştiri, yorum ve haberler bile gazetecilerin, yazarların tutuklanmasına, ağır cezalar almalarına neden olmaktadır. Cezaevleri tutuklu gazetecilerle doldurulmuştur.

Ülkemizde medya kurumlarının ezici çoğunluğu artık iktidarın denetimine sokulmuştur. Yerel gazeteler, basın yayın ilan kurumunun cenderesi altına alınarak mütevazi gazeteler bir bir yok edilmek isteniyor. Yerel yönetimlerin borazanı haline getirilmek istenen gazete patronları yaratılmaktadır. Gazetecilik ilkelerinin ayaklar altına alındığı bir süreçten geçiyoruz.

Ülkemizde hala kitaplar  ve gazetelerin dergilerin yayını yasaklanmaktadır. Hükümeti düşünce ve ifade özgürlüğüne ve örgütlenme hakkına saygılı olmaya, bunun gereğini yerine getirmeye davet ediyorum. Gazetecilik mesleği artık yapılamaz hale gelmiştir.

Güvencesiz çalıştırmanın yasaklanması, sendikal örgütlenmenin önündeki fiili engellerin kaldırılması ve gazetecilerin gasp edilen haklarının geri verilmesi de bir an önce sağlanmalıdır.

Tüm bu olumsuz tabloya karşın emek ve özgürlük mücadelesini yılmadan sürdüren, toplumun gerçekleri öğrenebilmesi için canla başla çalışan siz değerli gazetecileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kez daha saygıyla selamlıyorum..” diyerek bizleri tebrik etti. Bu nazik mesajından dolayı teşekkür ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir