baskan – KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİ:
– “90. YILDA BÜYÜK BİR GURUR YAŞIYORUZ”

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ‘Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90.yılını yürekten kutluyor ve böyle önemli bir günde büyük bir gurur yaşıyoruz’. dedi.
Bahçeci, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser,  gözü daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır” ifadesinde bulundu.
Bahçeci açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Atatürk, halk egemenliğine dayalı bir devlet şekli olan Cumhuriyetin, Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğuna inanmıştır. Bu inançla kurduğu Cumhuriyet; laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti temelleri üzerinde bugünlere kadar ulaşmıştır.
Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma, halkın refahını sağlama, demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütmektedir. Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk Milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.
Bu gururlu gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, Kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

– CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MESUT KARAKURT:
– “CUMHURİYET YÖNETİMİ İLE TAÇLANDIRILIŞIN 90. YIL DÖNÜMÜ BİZLERİ MUTLU ETMEKTEDİR”

chp-ilKırşehir Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mesut Karakurt, 29 Ekim mesajı yayımladı.
Karakurt, “Cumhuriyetimizin ebediyete kadar var olacağına ilişkin inancımı vurgulayarak, aziz milletimin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum” ifadesinde bulunduğu açıklamasına şu şekilde devam etti:
Asla unutmadan, şanlı geçmişini tüm benliği ile koruyarak, mazisinden çıkarması gereken derslerden anlamlı sonuçlar çıkararak, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecek ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü, Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti, Cumhuriyetin tüm kurumlarını ve milletin birlik ve beraberliğini korumanın kararlılığı içinde olacaktır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve bu cennet vatanı gelecek nesillerimize taşımak üzere bize kutsal emanet olarak bırakan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin ebediyete kadar var olacağına ilişkin inancımı vurgulayarak, aziz milletimin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum.”

– ESNAF ODALARI BİRLİK BAŞKANI CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI

esnaf-odasiKırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.
Öztürk, “Türk toplumu Cumhuriyet ile çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır. “Kurulduğu günden beri Türk ulusunun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, bu değerleri gelecek kuşaklara teslim etmek bizlere düşen en büyük görevdir. Cumhuriyetimizin 90. Yıl dönümü vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

– KIRŞEHİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUZAFFER ASLAN:
– “CUMHURİYETİN KURULUŞ İDEALİ OLAN HEDEFLERE DAHA YAKINIZ”

Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, ”Geleceğe büyük bir ümitle bakıyoruz” dedi.
aslan-akp  Aslan, yayınladığı mesajında, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içinde olduklarını belirterek, vatanın bütünlüğüne ve milletin birliğine ve beraberliğine her zamankinden daha çok önem verdiklerini ifade etti.
Aslan, mesajında şunları kaydetti:
”Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü bu yıl da milletçe büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadele sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.  Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak bir zaferle çıkan Türk Milleti, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında Türk Milletinin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletlerarası bağı güçlü, dışa dönük, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş, büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması ve ulaşması hepimizin kuşkusuz ki en büyük hedefidir.
İnanıyorum ki bu duygular var oldukça Cumhuriyetimizin 100. yılında, dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de ilk 10’da yer alması beklenen bir gelişme ve ulaşılması hayal olmayan bir ideal ve bir hedef olacaktır.
Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve nice isimsiz kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor, tüm Kırşehirli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”
– KIRŞEHİR VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’IN BAYRAM MESAJI

valimizKırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Cumhuriyetin 90. yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutladıklarını söyledi.
Çakacak, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, savaş yıllarında dahi milletin iradesinin her şeyin üstünde olduğunun vurgulandığını ve milletin ele ele vererek yurdu düşmanlardan temizlediğini kaydetti.
Çakacak mesajında, şunları kaydetti:
”Büyük yokluk ve sıkıntıların yaşandığı Kurtuluş Savaşı yıllarında bile milli egemenliğin üstün tutulması, daha o zamanlarda milli iradeye dayalı yeni bir yönetim şekline geçileceğinin işareti olmuştur. Büyük bedeller ödeyerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana büyük mesafeler kat etmiş, günümüzde her alanda elde ettiği başarılarla dünya devletleri arasında saygın bir konuma ulaşmıştır. Yenileşmenin, çağdaşlaşmanın ve ileriye gitmenin yolunu açan Cumhuriyet yönetimi sayesinde ülkemiz, evrensel değerleri kabul eden, her türlü bölücülüğü, etnik ve mezhep ayrımcılığını reddeden, insan haklarına saygıyı ve vatandaşının refahını temel ilke kabul eden örnek ülkelerden birisi olmuştur. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda Cumhuriyetimiz kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu kararlı yürüyüşte muhakkak ki geçmişte olduğu gibi şimdi de, gelecekte de engeller ortaya çıkarak ilerlememizi, gelişmemizi istemeyenler olacaktır. Ancak demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş uygarlık yolundaki şanlı yürüyüşüne azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

– KIRŞEHİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ABDULLAH ÇALIŞKANDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, “Bugün bizlere düşen çağdaşlaşma yolunda atılan adımları daha çoğaltarak, milletimizi dünya ulusları içerisinde hak ettiği yere taşımaktır” dedi.
abdullah-caliskan  AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan yaptığı yazılı açıklamada,  “Meclisin bundan 90 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ” ilkesiyle, Cumhuriyeti ilan ederek, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımı atmıştır. Bugün bizlere düşen görev çağdaşlaşma yolunda atılan adımları daha da çoğaltmak ve milletimizin refahını arttırarak, aziz milletimizi dünya ulusları içerisinde hak ettiği yere taşımaktır.    Hükümetimiz bu yolda kararlı adımlar atmaktadır. Ülkemiz her geçen gün güven ve istikrar içerisinde kalkınmakta ve büyümektedir.
Türkiye Cumhuriyeti bugün artık dünyada ve bölgesinde ciddi bir istikrar unsuru olmuş, dünya barışına yapmış olduğu katkılarla saygın bir yer edinmiştir. Hükümetimizin Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı için koyduğu ‘2023’ hedeflerine ulaşmak için de çalışmalar bir taraftan yürütülmektedir.  Ülkemizin, Dünya’nın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesi, kişi başına 25 bin dolar gelirin olması, ihracatın 500 milyar dolar olması gibi pek çok hedefimiz var.
Bunların gerçek olması için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizlere düşen görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde aziz milletimizin verdiği kurtuluş savaşı neticesinde bize emanet edilen Cumhuriyetimizi daha da yücelterek, demokratikleşme yolunda kararlı adımları atmaktır.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz de, Cumhuriyetimizi ve onun getirdiği temel değerleri iyi öğrenmeli kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarmalıdırlar. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, Yüce Rabbimizden şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler vermesini niyaz ediyorum” dedi.
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir