Kırşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleşti.
cocuk-vali  Valilik ve Belediye Başkanlığı makamlarını bayan öğrenciler alırken öğrenciler ilgili birimlere talimat yağdırdı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutulamaları Kırşehir Valiliği ek hizmet binası önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk sunumu ile başladı. Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile birlikte alanda bulunanlar İş Bankası önünde bulunan anıt meydana kadar çocuklar ve alkışlar eşliğinde yürüdü. Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, makamına Vali Mithat Salyam okulu 3. sınıf öğrencisi Ayşenur Çetin’i alırken Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci kendisinin de mezun olduğu okul olan Cumhuriyet İlköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Öykü Dila Katırcı oğlunu ağırladı. Çocuk Vali Ayşenur Çetin oturduğu makamda okul çevrelerinde polis teşkilatından güvenlik isterken Kültür Müdüründen merhum Neşet Ertaş’ın adının ülke genelinde yaşatılmasını istedi. Çetin, “Bir kadın olarak bu makama oturmaktan gurur duyuyor ve tüm çocukların bayramını kutluyorum. Dünyada tek çocuk bayramı olan ülke bizleriz” dedi. Emniyet Müdürü Mustafa İncebayla telefonda görüşen Çetin, “Her okulda ikişer polis görevlendirelim. Okul çevrelerinde zararlı madde kullanan gençlerin olduğunu duydum” şeklinde konuştu. Merhum Neşet Ertaş için yarışmalar düzenlenmesini isteyen 3. sınıf öğrencisi İl Kültür Müdürü Mustafa Gökgül ile görüşen  Çetin, “Merhum Neşet Ertaş’ın adını adı ile yarışmalar düzenleyelim adını ülkemizde türkülerini gönlümüzde yaşatalım” ifadelerini kullandı.
Verdiği talimatlarla arkadaşları İl Valisi ve Öğretmenleri tarafından alkış alan öğrenciye Vali Özdemir Çakacak tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

 

– ÇOCUK VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI TALİMATLAR YAĞDIRDI
– 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROĞRAMI GERÇEKLEŞTİ
– VALİLİK VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMLARINI HANIMLAR ALDI
– VALİ AYŞENUR ÇETİN, “NEŞET ERTAŞ İÇİN ULUSAL ANMA ETKİNLİĞİ İSTEDİ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir