Kırşehir Ülkü Ocakları tarafından organize edilen 23 Nisan etkinliklerinde Kırşehirli öğrenciler çılgın deney masasında tepkimeleri öğrenip, planetaryum ile gökyüzünü inceledi.
deney  Kırşehir’de bulunan dünyanın ilk gök bilim merkezi olan Cacabey Medresesinin yanına kurulan çılgın deney masası ile planetaryum çadırı ile öğrencilerin ufkunu açmayı hedefledikleri söyleyen Kırşehir Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Güzel, “geleceğimiz olan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Normal kutlamaların dışında bir şeyler yapmak istedik. Etkinliğimize katılımın yoğun olması ve çocuklarımız eğlenerek öğrenmesi çok önemli. Değişik faaliyetlerle devam edeceğiz” dedi.
Çılgın deney masasında karbondioksit gazının verdiği tepkilerle değişik deneyler yapan görevli öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Daha sonra ücretsiz olarak planetaryum çadırına giren çocuklar gökyüzünü 3 boyutlu bir şekilde inceleme fırsatı yakaladı. Son olarak Türk Bayrağı önünde 23 Nisan hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir