Kırşehir’de kitapçılık ve çay ocağı işletmenliği yapan Ahmet Çiçek, dükkanında oluşturduğu ‘Duvar Gazetesi’ ile düşünce özgürlüğüne katkı sunuyor.
duvar-gazetesi  Çiçek, “Kitap okumaya ve okuduklarını yazan bir toplum olarak özgürlükleri genişletmek için duvar gazetesi oluşturdum” dedi.
Çay ocağının bir bölümünde duvar gazetesi oluşturarak müşterilerinin ahlaki kuralların dışına çıkmadan düşüncelerini özgürce anlatacağı bir bölüm açan Çiçek, “Uzun zamandır düşünmekte olduğum bir proje idi. İnsanımızın düşüncelerini objektif şekilde yazıya aktarmaları ve buradan yıllar sonra bile o günleri hatırlamak ve tarihi not olarak kaydetmenin anlamlı olacağını düşündüm” şeklinde konuştu.
OKUMAYA TEŞVİK İÇİN ÖNEMLİ
Sigara yasağının ardından çay ocaklarında müşteri sayısının düştüğünü belirten  Çiçek, “Yasakla birlikte kapalı alanlarda oturan insan sayısında ki düşüşün önüne geçmek ve insanları kitap okumaya okuduklarını yazmaya yönlendirmek adına böyle bir çalışma içerisine girdim. Yabancı uyruklu mültecilerin dahi yarım yamalak Türkçeleri ve farsça yazdıkları yazılardan da insanların ilgisini çektiğini gördüm. Çay ocaklarında oluşan rutin sohbetin dışına çıkarak insanımızın gündem takip etmesi ve düşüncelerini hürce oluşturduğum duvar gazetesine aktarması beni mutlu etti” ifadelerini kullandı.
 

– DUVAR GAZETESİ OLUŞTURARAK DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE KATKI YAPIYOR
– ÇAY OCAĞI İŞLETMECİSİ AHMET ÇİÇEK:
– “DUVAR GAZETESİ İLE YAZMA ÖZGÜRLÜĞÜNE KATKI SUNUYORUM”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir