Site icon Kırşehir Medya

Cacabey Meydanı Canlanıyor

Kırşehir Belediyesi projelerinden olan ve yapımına hızla devam edilen Cacabey Meydan Düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.
cacabey-meydani  Cacabey Meydan düzenlemesi yapım işinde meydan taş döşeme işi Kırşehir’in kendi taşı olan traverten ve granit taşı kullanılarak devam ediyor. Ayrıca kafe ve tuvaletin temelleri atılırken yer altı çarşısının havalandırma tesisatı işi de hızlı bir şekilde başladı.
Cacabey Meydanı Düzenleme Projesi hem Türkiye’de hem de Avrupa’da bulunan birçok meydana örnek olacak nitelikte olduğunu kaydeden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci konuşmasına,  ”Cacabey Meydanı düzenleme projemiz hem şehrimizin merkezinde olması hem de Kırşehir’in en önemli tarihi yapılarından biri olan Cacabey Gökbilim Medresesini içerisinde bulundurması sebebiyle son derece önemlidir. Meydan düzenlemelerimizi yaparken mevcut düzenlemelerin yanında engelli vatandaşlarımız da düşünerek hidrolik sistemli panoramik asansörler de yapıyoruz.  Böylelikle bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte bir meydan düzenleyerek Kırşehir’e yakışacak bir meydana sahip olacağız” dedi.

Exit mobile version