Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu, Kırşehir ziyaretleri kapsamında gazeteciler ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.
Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren’e Beril Dedeoğlu, Hilal Kaplan, Celalettin Can, Erol Göka ve Cemal Uşşak eşlik etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, 7 ili ziyaret ettiklerini ve Kırşehir’in 8’inci il olduğunu ifade ederek, “Gittiğimiz yerlerde öncelikle manevi merkezleri ziyaret ediyoruz. Oraların ikliminden istifade ediyoruz. Daha sonra da her ilde şehit ailelerini dinleyip sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle bir araya geliyoruz” dedi.
gazeteci-stk  Türkiye’de 30 yıldır devam eden bir terör hadisesinin sonlanma ümidinin doğduğu bir zamanın yaşandığını kaydeden Ahmet Taşgetiren, “Son zamanlarda bütün alanlarda bir iyileşme yaşanıyor. İnsanların, ‘Ben Türkiye’de yaşamaktan mutluyum, özgürce nefes alıyorum. Hayat alanım daralmıyor’ diyeceği bir iklim oluştu. Bunun iklimin adı demokratik iklimdir” diye konuştu.
Toplumdaki endişeleri ve sorunları dinlemek için yola çıktıklarını belirten Taşgetiren, “Biz rahmet elçileriyiz. Amacımız, Türkiye’de rahmetin gelişmesi, merhametin gelişmesi, sevginin gelişmesi. Osmanlı arşivlerinde bakıldığında 26 bin vakıf senedi göze çarpar. Böyle yüreği geniş bir toplumuz biz” şeklinde konuştu.
Terörden bütün ülkenin kimyasının etkilendiğini belirten Taşgetiren, “30 yıldan beri can ve kan kaybediyoruz. Genç insanlarımızı toprağa veriyoruz. Normalde evlatlar ak saçlı babalarını toprağa verirler ama bu 30 yıllık süreçte ak saçlı babalar, siyah saçlı evlatlarını toprağa verdi. Bu, memleketimiz adına, ‘Keşke yaşanmasaydı’ dememiz gereken bir şey. Terörün sonlanma ümidinin doğduğu bir zamanı yaşıyoruz. Gerçekten bu iş biter. Bu iş bitmeli çünkü biterse Türkiye’de her insan çok farklı bir iklimi yaşayacak. Sadece doğudaki değil, sadece askerde çocuğu olan anne baba değil, hepimiz çok farklı bir iklimi yaşayacağız. Mesela sulh, sükun, barış, kardeşlik, dostluk iklimi, düşmanlıklardan kurtulma iklimi. Bunların hepsi bir ülke ve bir toplum için çok önemli” şeklinde konuştu.
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Üyesi Hilal Kaplan da terör örgütü PKK’nın lideri Murat Karayılan’ın Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, “Örgüt, tabanını süreç hakkında bilgilendirmek zorunda. Geçiş sürecinde ikna etmek için böyle bir yola başvurmuş olabilir. Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gibi bir konu söz konusu değildir” dedi.
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Üyesi Beril Dedeoğlu ise, Türkiye’de 5’ci kez denenen sürecin çatışma yolu ile yeniden harekete geçirilmemesinin tek koşulunun, toplumda karşılığının olmadığının bu işe başvuracaklar açısından açığa çıkması ile ilgili olduğunu söyledi.
Toplantıda, çok sayıda STK ve kanaat önderi söz alarak önerilerini ve endişelerini dile getirdi.

– AKİL İNSANLAR, GAZETECİLER VE STK’LARLA BİR ARAYA GELDİ
– AKİL İNSANLAR HEYETİ İÇ ANADOLU GRUP BAŞKANI AHMET TAŞGETİREN:
– ”BİZ RAHMET ELÇİLERİYİZ”
– “İŞİN SONLANMA ÜMİDİNİN DOĞDUĞU BİR ZAMANI YAŞIYORUZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir