Kırşehir’e Biyogaz Tesisi kurulması için Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ile Kırşehir Valiliği arasında mali destek sözleşmesi imzalandı.
Kırşehir’de gerçekleştirilen Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısında Kırşehir’e Biyogaz Tesisi kurulması için sözleşme imzalandı.
biyogaz  AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığında Kırşehir’de yapılan toplantıya Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Aksaray Valisi Selami Altınok, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Niğde Valisi Alim Barut ile ajans yönetiminde yer alan illerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.
AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ‘Ahiler Kalkınma Ajansı olarak Güdümlü Proje Desteği kapsamında Kırıkkale’ye Biyouyumluluk, Çevre ve Yakıt Analiz Laboratuarı, Kırşehir’e ise Biyogaz Tesisi kurulmasını kararlaştırdıklarını’ söyledi.
Projeye 4 milyon 250 bin TL. mali destek sağlanmasına ilişkin sözleşmeyi AHİKA Yönetim İl Özel İdaresi’nin uygulayıcı olacağı Kırşehir Biyogaz Tesisi Projesi’ne Kırşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ziraat Odası’nın proje ortağı olarak katılacağı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir