Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği(JKBB) işbirliğinde düzenlenen Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı 17 Aralık 2013 Salı Günü Makissos Otel’de başladı.

jeotermal16-20 Aralık tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği işbirliğinde Kırşehir İli Makissos Termal Ote’lde, üye belediyelerimizin jeotermal alanda yürüttüğü faaliyetlerde görev yapan personellerine yönelik düzenlenen ‘Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular’ konulu Eğitim Semineri bugün başladı.
Toplantıya Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, çok sayıda Belediye Başkanı ve Belediye personeli ile basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin Türkiye Belediyeler Birliği ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti:”Jeotermal konusunda Türkiye çok zengin bir ülke. Jeotermal konusu çok yönlü bir konu. Çok değişik kullanım alanları var. Türkiye Belediyeler Birliği olarak bunları kullanırken Belediyelerimizin bunlardan azami istifade etmesini arzu ediyoruz. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kırşehir Belediye Başkanlığımızın ev sahipliğinden dolayı Sayın Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Mevzuat Bilgilendirme Toplantısının herkes için verimli bir şekilde geçmesini temenni ederek; ”Türkiye Belediyeler Birliği bizim çatı kuruluşumuz. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği spesifik bir konuda faaliyet gösteren ve spesifik bir konuda bir araya gelen Belediyeler tarafından oluşturulmuş bir birlik. Türkiye Belediyeler Birliği genel anlamda bütün konuları kapsayan kanun gereği de bütün Belediyelerimizin doğal üye olduğu bizim üst kuruluşumuz. 5 yıllık dönem içerisinde Türkiye Belediyeler Birliğiyle çok güzel bir süreç yaşadık. Bundan dolayı Başta Başkanımız Kadir Bey’e, Genel Sekreterimiz Hayrettin Bey’e, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizim ne zaman eğitimle ilgili bir programımız olsa her zaman yanımızda oldular. Çok güçlü mali destek verdiler. Hem yurtiçi programlarımızda hem yurtdışında yaptığımız programlarda tam destek verdiler. Ben de bütün 96 üye Belediyemiz adına çok teşekkür ediyorum. Jeotermal çok önemli bir konu.Bu birlikte bu amaçla kurulmuş bir birlik. Bu birlik sayesinde jeotermal’in biraz daha farkındalığı artırarak jeotermale sahip belediyelerin bir araya gelip bir güç birliği, bir lobi oluşturulması aynı zamanda tecrübelerin paylaşılması amaçlanmaktadır. Bu toplantılar bizim için çok önemli. Birçok şehirde yaptığımız toplantılar vesilesiyle hem belirlediğimiz konularda uzman kişilerle Belediye Başkanlarımızı, personelimiz buluşturduk. Hem de gittiğimiz yerlerde jeotermal konusunda ve Belediyelerin çalışmaları konusunda bilgiler edindik.

Jeotermal hızla gelişiyor. Belediyelerimiz ve Özel İdarelerimiz bu konuda çok önemli. Belediyeler ve Özel İdareler çalışma prensibi konusunda da birlikte çalışıyorlar. Bizde İl Özel İdaremizle birlikte çalışmalar yürüyoruz. 30 Mart’ta Belediye seçimleri var. Yeni bir dönem başlayacak. Belki de birçok Belediye Başkanımız yenilecek. Bu süreçte hızlı bir şekilde adaptasyonu sağlamak da çok önemli. Belki birçok Belediye Başkanı Jeotermal konusunda daha önceden bilgi sahibi değildir. Bu birlik bunu da çok hızlı bir şekilde sağlamış olacak. O farkındalığı hızlı bir şekilde oluşturacak. Personellerimizin de bu konuda eğitimli olması gerekiyor. Belediye Başkanları geçicidir, personel daha uzun sürelidir. O açıdan personelin eğitilmesi, personelin jeotermal konusunda farkındalık oluşturması çok önemli. Bu üç günlük programda çok değerli hocalarımız sayesinde eğitime katılan herkesin iyi bilgilerle donatılacağınızı düşünüyorum. Hocalarımız herhangi bir ücret almadan jeotermale gönül vermiş insanlar. Bütün toplantılarımıza hocalarımız ne zaman davet etsek bizi kırmadan katıldılar ve jeotermalle ilgili bilgilerini paylaştılar. Bu sevda işi, aşk işi, gönüllü yapılan bir iş. Bu açıdan jeotermal konusunda çok umutluyuz. Türkiye’de jeotermal gelişiyor ve hızla gelişecek. Daha da güzelleşecek. Yeter ki biz konuya sahip çıkalım, konunun farkında olalım ve hep birlikte bu amaçla çalışalım. Biz bu toplantılarla sektöründe uzman, jeotermalle ilgili çalışmalar yapan özel sektör temsilcilerini de ağırlıyoruz. Bugün de iki firmamız burada stant açtılar. Ürünlerini burada sunma fırsatı buluyorlar.”

Eğitimin herkes için iyi geçmesini temenni eden Başkan Bahçeci” Kırşehir’in Türk tarihinde çok önemli bir yeri olduğuna, Ahilik teşkilatının kurulduğu şehir olduğuna, Cacabey gibi çok önemli bir esere sahip olduğuna, yazılı ilk Türkçe eseri üreten yazar Aşık Paşa’nın ve Şeyh Edebali’nin memleketi olduğuna, Evliyaların şehri olduğuna da değinerek katılan herkese saygılarını sundu.
Ardından Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Türkiye Belediyeler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen eğitim toplantısına katılan herkese hoş geldiniz diyerek;”Jeotermal Kaynaklar tarihin her döneminde çok önemli olduğuna ve kullanım alanları ile günümüzde çok öneminin arttığına değindi.

17-19 Aralık tarihleri arasında devam edecek eğitim semineri ilk başlığı olan ‘Kırşehir Jeotermal Uygulama Projeleri ve Gelişimi’ ile başladı.

 

Kaynak: kirsehir.bel.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir