Kırşehir Belediyesi Kırşehir’deki binaların yıllık muayeneleri için Kayseri TSE Asansör Proje Koordinatörlüğü ile protokol imzaladı.
Türk Standartları Enstitüsü Kayseri Şubesi Asansör Proje Koordinatörü  Selim Ulaş, “Yurt genelinde 21 ilde Enstitümüz ile 121 ilgili idare arasında Asansörlerin yıllık kontrolleri konusunda yetkilendirme protokolü imzalamış olup bu çerçevede Enstitümüz yaklaşık 70 bin asansörün yıllık kontrolünün yapılması için yetkilendirilmiştir.
tseTürk Standartları Enstitüsü, yurt çapında teşkilatlı birimleri, alt yapısı, muayene kültürü ve deneyimi konusunda uzman personeli ve yeterli ekipmanı ile asansörlerin periyodik kontrollerini kamu güvencesi ile yurt genelinde yapmaya hazırdır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 28106 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’ne göre, 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansörlerin periyodik kontrollerini TS EN ISO IEC 17020 Standardınca akredite olmuş A Tipi Muayene Kuruluşlarının yapması zorunluluğu getirilmiştir.
Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince Asansörlerin yılda en az 1 kez A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından periyodik kontrollerin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerekmektedir.
Periyodik kontrollerin yapılmasından 1. Derecede Apartman Yöneticileri ile mücavir alan sınırları içinde Belediyeler sorumludur. Türk Standartları Enstitüsü anılan yönetmelikte tanımlandığı şekli ile A tipi akredite muayene kuruluşu olup, kurulduğu günden bu yana 50 yıllık tecrübesiyle ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda tercih edilen, yönlendirici ve lider bir kuruluştur” dedi.
Kırşehir Belediyesi asansör bakım ve işletme Yönetmeliği’nin 10.Maddesine göre yapılması zorunlu olan asansör yıllık kontrollerinin A Tipi Muayene kuruluşlarına yaptırılması ile ilgili olarak gerekli yeterliliği olan AB-0134-M sertifika numaralı Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile protokol imzaladı.
Protokol imza töreninde Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yaptığı konuşmada, “Asansörlerin yıllık kontrolleri konusunda Türk Standartları Enstitüsü Kayseri Şubesi Asansör Proje Koordinatörlüğü ile yapmış olduğumuz bu protokol bizim için çok önemli. Selim Bey’in de söylediği gibi, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince asansörlerin yılda en az 1 kez A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından periyodik kontrollerin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerekmektedir. Olası kazaların önüne geçilmesi için bizde bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir