Suriye’de yaşanan kargaşa nedeniyle zor durumda bulunan Bayır-Bucak Türkmenlerine destek olmak amacıyla Valiliğimizce Yardım Kampanyası başlatıldı.

İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilerin, sivil toplum örğütleri ve vatandaşlarımızın katılımının hedeflendiği Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası başlatılması nedeniyle Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlar, ilçe ve kasaba belediye başkanları, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Türkmen kardeşlerimizin yaşadıkları bölgede verdikleri varolma mücadelesine destek vermenin insanlık vazifemiz olduğunu söyledi.

Kültür ve medeniyetle yoğrulmuş, kapısını ve sofrasını herkese açık tutan Ahilerin kenti Kırşehir halkının bu kampanyaya duyarsız kalmayacağını belirten ve kampanya hakkında bilgiler veren Valimiz Sayın Necati Şentürk, “Bir ay sürecek kampanya süresince hem nakdî yardım hem de ayni yardım kabul edilecektir. Valilik olarak Ziraat Bankası Kırşehir Merkez Şubesinde kampanya için açtırdığımız hesaba parasal yardımlar yapılabilir. Gıda, giysi, tıbbi malzeme ve temel ihtiyaçları içeren yardımlar ise il merkezinde Belediye Başkanlığımız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, İl Müftülüğümüz gibi tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarımızca toplanacaktır. Bu faaliyetler ilçelerde ise Kaymakamlarımızın başkanlığında yürütülecektir.” dedi.

Yapılacak yardımların her şeyden önce gönüllülük esasına dayandığını dile getiren Valimiz Sayın Necati Şentürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Devletimiz ve milletimiz her zaman mazlumların yanında olmuştur. Günümüzde de sıkıntı içinde bulunan soydaşlarımız, dindaşlarımız, kardeşlerimiz Bayır-Bucak Türkmenlerine hem devlet hem de millet olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu açıdan herkesin kampanyamıza imkânları ölçüsünde katılmasını bekliyoruz. Özellikle öğrencilerimizde yardımlaşma bilincinin oluşmasını sağlamak için sembolik olarak bir’er lira da olsa kampanyaya katılmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın nakdi yardımlarını Ziraat Bankası Kırşehir Merkez Şubesinde açılan Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Hesabına, ayni yardımların ise Öğretmenevi yanındaki eski FMM Kız Meslek Lisesi’ne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza, Müftülüğümüze elden teslim edilebileceği gibi belli bir mekanda toplanacak yardımlar Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğümüzün 212 27 15 veya 213 27 25 nolu telefonları aranmaları halinde de araçlarla teslim alınacaktır.”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin de yardım kampanyasına verilecek desteğin önemini belirttiği toplantı, katılımcıların görüşlerinin alınması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir