Türk Basınında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünde,Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak,  tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” içtenlikle kutladığını belirtti.
valimiz  Çakacak mesajında, “Toplumun tarafsız haber alma görevini yerine getiren basın kuruluşları demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarındandır. Basın mensuplarının toplumsal sorunların açığa çıkarılması ve aydınlatılmasında son derece önemli görevleri bulunmaktadır.
Basının demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesinde şüphesiz önemli bir yeri vardır. Basın kuruluşları yaptıkları yayınlarla halkımızın en temel ihtiyaçlarından birisi olan haber alma hakkına büyük katkı sağlamaktadır. Bu nedenle kurum yöneticilerimizin basının zamanında bilgilendirilmesi konusunda atacağı her adım, yapılacak her açıklama kamuoyunun da doğrudan bilgilenmesini sağlayacaktır.
Ayrıca basın çalışanlarının, meslek ilkelerine bağlı ve bu ilkeleri her şeyin üstünde tutarak doğru, tarafsız ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemeleri basına olan güvenin artmasına vesile olacaktır.
İlimizde ve çevremizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden bizleri haberdar eden yaygın basın kuruluşu temsilcileri ile yerel basın mensuplarının, bu ilkeler çerçevesinde halkımızı bilgilendirmek için özveri ile çalıştıklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
[color-box] – VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK BASIN BAYRAMI MESAJI YAYINLADI
– ÖZDEMİR ÇAKACAK:
– “BASIN KURULUŞLARI TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIR”
[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir