Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan saklı cennet Seyfe projesine destek.
seyfe-golu  Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, bakan Eroğlu ile birlikte Seyfe projesi ve yapılması gerekenleri anlattı.
Çetiner, “Kırşehir’e gelen Bakan Eroğlu ile çok olumlu geçen bir görüşme yaptım ve bakan Eroğlunu Seyfe Gölü’nde acilen yapılması gereken konular hakkında bilgilendirerek, önerilerinimi ilettim Bakanımızın da Seyfe Gölü ile ilgili önerileri olumlu bulduğunu ve yeni çalışmalar başlatacağını söyledi” ifadesinde bulundu.
Çetiner, “Kırşehir’in Mucur ve Boztepe ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Seyfe Gölü Kuş Cenneti 187 çeşit kuş türü, Tarihi İpek yolu, Endemik bitkileri, Dünyada nesli tükenmekte olan 27 adet kuş türünü bünyesinde barındırması ve Birinci Derece Doğal Sit Alanı,Tabiatı Koruma Alanı, Ramsar Sözleşme gibi koruma sınıfa sahip Türkiye’nin çok önemli göllerinden biridir. Bu kadar önemli olan Seyfe Gölü’nün eski güzel günlerine dönmesi için çalışmalar yapan ve çalışmalar yapılması yönünde samimiyetini gösteren Bakan, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na üzerinde Seyfe Gölü Ekoloji Derneği’nin logosu olan ‘Seyfe Gölü Kuş Cenneti Gönüllüsü’ yazılı Onix taşı ve Seyfe Gölü ile ilgili bilgi ve fotoğrafların olduğu bir dosya takdim ettim.
Bakanımız daha Kırşehir’den ayrılmadan Seyfe Gölü ile ilgili genel müdürlerle kısa bir toplantı yaptığını önerilerimizi talimat olarak verdiğini ve çalışmaların neticesini kısa sürede istediğini öğrendik bu da bizi oldukça mutlu etti” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir