Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Kırşehir’e geldi.
Kırşehir programına Valilik ziyareti ile başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Valimiz Sayın Necati Şentürk’ten il hakkında birifing aldı.
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Ahi Evran-ı Veli’nin memleketi, Ahiliğin başkenti Kırşehir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Kırşehir’in yaptığı yatırımlarla büyük bir atılım içerisinde olduğunu söyledi.
Öncelikli amaçlarının vatandaşlara hizmet olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, “Kırşehir’de Ahi Evran-ı Veli’nin başlattığı Ahilik edep ve ahlakı, bu toprakların ötesine de ulaşmış bir medeniyettir. Kırşehir yaptığı yatırımlarla atılım içerisinde olan çalışkan bir ilimizdir. İlimizde önemli gelişmeler meydana geliyor. Ayrıca, Kaman ve Mucur ilçelerine bu yılsonuna kadar doğalgazı getireceğiz. Temel hedeflerimizin başında vatandaşa hizmet etmek gelmektedir.” dedi.
Valimiz Sayın Necati Şentürk de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ı ilimizde ağırlamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti ve şu sözlere yer verdi:
“Kırşehir, çeşitli enerji kaynakları açısından önemli bir konumda yer almaktadır. Özellikle güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve termal kaynaklarca zengin bir şehiriz. Bu kaynakların doğru ve en verimli bir şekilde kullanılması için yatırımlar yapılmasını temenni ediyoruz.”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Valilik ziyaretinin ardından Ahi Evran Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, üniversiteli gençlerle bir araya geldi.
Daha sonra, Grand Terme Otel’de düzenlenen toplantıda Kırşehirli iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile buluşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, toplantının ardından ilimizden ayrıldı.
Sayın Bakanımızın ilimizdeki programına Valimiz Sayın Necati Şentürk’ün yanı sıra Milletvekillerimiz Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve il protokolü eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir