Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan Bahçelievler Konağı Kurs Merkezi açılıyor.
bahcelievler  Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan Bahçelievler Mahalle Konağı Kurs Merkezinde kişisel gelişim, el sanatları, müzik eğitimleri ve aile eğitimleri konularında kurslar düzenleniyor.
Çok amaçlı olarak düşünülen konağın zemin katında teorik derslik, mum ve parfüm yapımı atölyesi, saç ve cilt bakımı kursları için atölye, 1. Katında mahalle halkının randevu ile kullanabileceği ve el sanatları derslerinin de yapılabileceği sedirli salon, aşçılık atölyesi ve ebru dersliği, 2. Katında müzik ve dikiş makinalı el sanatları derslikleri mevcut.
Konakla ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin yanına bir hizmet daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Belediye olarak “Önce İnsan” felsefesine odaklanarak yaptığımız hizmetlere mahalle konaklarımızı ekledik.
Cuma günü açılını yapacağımız Bahçelievler Mahalle Konağı Kurs Merkezinin yanı sıra ileriki haftalarda açılışını yapacağımız Kervansaray Mahalle Konağı Kurs Merkezimiz de mevcut. Bu konaklar kişisel gelişimden el sanatları kurslarına, müzik eğitimlerinden aile eğitimlerine kadar birçok alanda mahalle halkımıza hizmet verecek. Bilgi evi olarak da adlandırdığımız konaklarımız hem unutulmaya yüz tutmuş konak kültürünü canlandırma hem de mahallelere ayrı bir nefes katma amacıyla şehrin tarihi dokusuna da önem vererek mimari açıdan çok güzel bir şekilde dizayn edildi.
Kırşehir’in huzur şehri olma yolunda önemli adımlarından biri olarak gördüğümüz sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli örneklerimizden birisi olan “Mahalle Konakları” tam bir aile ortamı şeklinde düşünüldü. Konaklarımız; mahalle halkımızın rahat edebileceği ve huzur bulabileceği bir mekân olarak şehrimizdeki büyük bir boşluğu dolduracak. Hemşehrilerimiz sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda kurs ve eğitimlerimizden ücretsiz faydalanabilecekler. Mahalle konaklarımızın halkımıza ve tüm Kırşehirlilere hayırlı olmasını dilerim. Açılışımıza tüm hemşehrilerimi  davet ediyorum” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir