Kırşehir Belediyesi tarafından yapılan ve mahalle halkının el becerilerinin geliştirilmesinde, boş zamanlarının değerlendirilmesinde sosyal bir ihtiyacı karşılayacak Bahçelievler Mahallesi Nene Hatun Konağı Kurs merkezi açılış töreni gerçekleşti.
bahcelievler-konagi  Açılış törenine Kırşehir Ak Parti Milletvekili Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, Ak Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müslim Kılıçaslan, İl Müftüsü Mustafa Balık, Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları, medya mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Bahçeci tüm İslam Aleminin muharrem ayını kutlayarak şunları kaydetti, “Kırşehir Türkiye’de bir mozaik. Kardeşliğin, barışın, huzurun, bir arada görülebildiği nadir şehirlerden bir tanesi.
Her görüşten insanın birbirileriyle en güzel şekilde diyalog kurabildiği, herkesin ortak noktada birleştiği, kardeşliğin hâkim olduğu bir şehir. Bunu görmek bizi son derece mutlu ediyor. Köklerimize baktığımızda Kırşehir’i Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin, Aşıkpaşa Hazretlerinin, Ahmed-i Gülşehrinin mirası olarak görüyoruz.
Onların bu topraklara ektiği barış, kardeşlik ve huzurun bugün burada yeşerdiğini görüyoruz. Bu kardeşlik ve barış ortamı inşallah tarih boyunca bu şekilde devam edecek. Huzurun olmadığı yerde, birbirleriyle didişen insanların olduğu toplumlarda hiçbir zaman başarı olmaz. Ne ekonomik refahtan söz edebilirsiniz, ne demokrasiden söz edebilirsiniz, ne sağlık ne de eğitim alanında reformlarından söz edebilirsiniz.
Ne zaman birlik varsa ne zaman asgari müştereklerde insanlar birbirleriyle bulaşabiliyorlarsa ve farklıkları zenginlikleri olarak görüyorlarsa o toplumlarda refahın ve huzurun geliştiğini görüyorsunuz. O açıdan hepimize çok önemli görevler düşüyor. Kırşehir huzurun, refahın, kardeşliğin olduğu Türkiye’de örnek vilayetlerden bir tanesi.
Bu güzel şehrimizi daha da güzelleştirmek için içinde yaşayan herkesin bütün ihtiyaçlarını en güzel şekilde, en kaliteli şekilde karşılayabilmek için daha güzel hizmetleri sizlere sunabilmek için 4,5 yıldır hizmet ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından konağın açılış dualar okunarak yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir