Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından  Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kentsel dönüşüm uygulamaları başlatıldı.
kentsel-donusum Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında Kırşehir’de bugüne kadar 6 adet bağımsız binada dönüşüm başlatıldığı öğreni di.
Yapı sahiplerinin talebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisans alan kuruluşlara deprem risk tespiti yaptırılarak riskli olduğu değerlendirilen 6 adet bağımsız bina, toplam kapalı alanı 6371 metrekare, 40 birim konut 4 birim işyeri ve lokal misafirhaneden müteşekkil sosyal tesis dönüşüme dahil oldu. Bunlardan 2 adet bağımsız binanın inşaatının hızla devam ettiği öğrenilirken, Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şanser Duran, “Öncelikle binadaki hak sahiplerinden herhangi biri, Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara, tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi ile birlikte müracaat ederek, yapılarının riskli olup olmadığını tespit ettirecek. Tespit masrafı yapı maliklerine ait olup talep edildiği takdirde tespit kredisi verilebilecektir. Yapı riskli ise ilgili idare (Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Belediyesi) tarafından, binanın riskli olduğuna dair belirtme yapması Tapu Müdürlüğü’nden istenir. Tapu Müdürlüğü riskli yapı tespitine karşı tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde riskli yapının bulunduğu yerdeki müdürlüğe dilekçe ile itiraz edilebileceği, aksi takdirde tebligat tarihinden itibaren idarece 60 günden az olmamak üzere belirlenen süre içinde yapının yıktırılması gerektiği de belirtilmek suretiyle, maliklere ve kiracılarına tebliğ ederek yıkım süreci başlamış olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir