Site icon Kırşehir Medya

Atatürk Heykeli Yeni Yerinde

Kırşehir’de Atatürk heykelinin yeri ve yönü ilgili son karar verildi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Sivil toplum örgütleri ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin,Atatürkçü Düşünce Derneği Kırşehir Şube Başkanı Birol Yurdugül, Türk  Eğitim Sen Şube Başkanı  Bilal Türk’ün katılımı ile heykelin yeri ve yönü ile ilgili oy birliği ile ilgili karar verildi.
Siyasi Partiler ve STK Başkanları ile Cacabey meydanında yeni yerini belirlediğimiz Atatürk Anıtı’nın yönünü de yine ittifakla belirledik. Kırşehir’in farkını ortaya birlikte karar almamıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum diyen  Başkan Bahçeci ; Atatürk heykeli için bir yer değişikliği ile ilgili çalışmamız vardı. Planlama aşamasında da hem kamuoyu ile paylaşarak ,istişareli bir şekilde bu süreci yürütmeye ve yönetmeye gayret ettik. Yıllardır Kırşehir’de bir tartışma konusu idi.
Tam kavşağın ortasında tören yapılamayan bir yerde ve çokta görülmeyen bir noktada idi. Atatürk’ün anıtını ve Atatürk’ümüze yakışır bir şekilde Cacabey meydanında hem törenlerin yapılabileceği geniş bir alanda, milli bayramlarımızda İş Bankasının önünde bir tören yapılıyordu orası da münasip değildi. Daha önce valiliğin orada yapılıyordu ama orası da halktan kopuktu. Sadece resmi memurların yaptığı bir tören şeklinde geçiyordu.
 Atatürk heykelinin yeni yerinde Cacabey Meydanında hem çelenk koymalar, hem bayramlar en güzel şekilde yapılması için burası siyasi parti temsilcileri, STK Başkanlarımız, Belediye Meclisimizde Ak Parti, MHP,CHP ‘li üyelerin oy birliği ile Cacabey Meydanına konmasına oy birliğe ile  karar verildiğini kaydeden Başkan Bahçeci ;  Yönü ile ilgili bir takım tartışmalar vardı.
Yönü ile ilgili son noktayı aldığımız oy birliği ile son noktayı koyduk. 45 derecelik bir açı ile Ankara istikametine doğru ve hedef olarak batıyı gösterdiği şekilde yapıldı.üç dört gün önce bu süreci basınla paylaştık , sosyal medya da bu süreci paylaştık ama maalesef maksatlı bir şekilde sanki Atatürk komple Kırşehir’den kaldırılıyormuş gibi birileri bir takım yayınlar sosyal medya üzerinden yapmaya çalışıyorlar ve burada bütün paydaşlarımıza saldırma yöntemine gidenler var. Atatürk hepimizin atası , birileri için ne kadar kıymetli ise bizim içinde ve Kırşehir’imiz içinde o kadar kıymetli. Atatürk’ün anıtının Kırşehir’in en güzel yerinde olması bize şeref verir ve mutlu eder. Arkadaşlarımızla biz hep böyle yaklaştık.
Suistimale  Açık Konu İçin Başkandan Açıklama Geldi
Başkan Bahçeci ; Ön yargılı bir şekilde niye böyle oluyor niye şöyle oluyor gibi bir takım saldırıları da esefle izledik. Biz bunların hiç birine aldırış etmedik Ülkemiz ve şehrimiz için en doğru olanını siyasi partilerimizle , STK ‘larımızla bir araya geldik. Bunun Türkiye de başka bir örneği yoktur diye düşünüyorum. Kırşehir örnek alınması gereken bir şehir. Her siyasi görüşten, STK’lardan bir araya gelip bu kadar önemli bir konuda görüş birliğine varıp birlikte hareket edebiliyoruz. Bu Kırşehir’in büyük bir zenginliğidir. Atatürk hepimizin atasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusudur ve onun anıtının da Kırşehir’de en doğru yerde , Kırşehir ide temsil edecek şekilde olması da hepimizin arzusuydu bu noktada hepimizin kalbi rahat. Bunu farklı noktaya çekmeye çalışanlarda beyhude çaba içindeler dedi.
Exit mobile version