Site icon Kırşehir Medya

Asri Mezarlık Projesi İnşaatı Hızla Devam Ediyor

DCIM100MEDIADJI_0020.JPG

Kırşehir’i yeniden imar etmek ve Kırşehir’in eksiği olan projeleri hayata geçirmek için çalışan Kırşehir Belediyesi, asri mezarlık yapımına hızla devam ediyor.
Kaybettiğimizde büyük acılar duyduğumuz yakınlarımızın cenaze, defin işlemlerinin ve mezarlık ziyaretlerimizin modern, düzenli ve dini inançlarımıza yakışır biçimde yapılması amacı ile Boztepe Yolu’nda etaplar halinde yapılacak Asri Mezarlık içerisinde; cami, gasilhane, taziye evi, yönetim binası, çeşmeler ve mermer atölyeler yer alacak.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Asri Mezarlık İnşaatı hızla devam ediyor, idari bölümler, gasilhane, taziye evleri, Şehitlik ve mezarlardan oluşan ilk bölüm 2017 de bitecek. İnşallah süresinden önce bitirilecek. Burada ilk etap da idari binamız morglarımız, taziye evlerimiz olacak ve 400 mezar hazır olacak. 100 kişilik te şehitliğimiz olacak.
Yıllar içerisinde ihtiyaca göre büyütülecek projemiz yaklaşık 200 dönüm alan içerisine yerleşmiş durumda olduğunu kaydeden Başkan Bahçeci;   Boztepe yolu üzerinde iyi bir nokta da. Sonra ki etaplarda camiimiz diğer tesislerimiz inşallah etap etap yapılacak. Hedefimiz ilk etapı  önümüzdeki yıl bitirip defin işlemlerine başlayacağız. Kırşehirimize hayırlı uğurlu olsun.  Asri mezarlık önemli bir ihtiyaçtı. Asri Mezarlığımızın çevre duvarını, güvenlik kulübesini, idari binasını ve 400 lahit mezar yapacağız. Geri kalan bölümlerini de ikinci etapta tamamlayacağız. Herkesin yerinin belli olduğu bakımlarının düzenli olarak yapıldığı güzel bir mezarlığa Kırşehir imiz kavuşmuş olacak dedi.
Exit mobile version