Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, termal turizminde önemli bir potansiyeli bulunan Kırşehir’de bu potansiyeli harekete geçirmek için tesisleşme yönünde çalışmalar yapıldığını belirterek, “Ama bu çalışmalar Anadolu’nun en büyük termal yatırımı olan Makissos Termal & Spa Hoteli ile hız kazanacak” dedi.
makisos  Vali Çakıcak, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek otelde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kırşehir’in lokasyon açısından önemli bir yerde olduğunu vurgulayarak, kentin Ankara, Kanseri ve Konya gibi önemli merkezlere ortalama 2-2,5 saat uzaklıkta olduğunu söyledi.
Bu önemli lokasyon avantajının kentin gelişmesine katkı sunabileceğini anlatan Çakacak, “Kırşehir bu iller başta olmak üzere yurt genelinden çok sayıda turist alabilir potansiyele sahip. Sadece Termal turizm değil Kültür turizmi açısından da çok büyük değerlere sahibiz” diye konuştu.
Çakacak Kırşehir’in termal turizmi noktasında önemli potansiyelleri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
“Kırşehir’de termal turizmi geliştirmek için çok önemli potansiyel var, bunları harekete geçirmek için tesisleşme yönünde çalışmalar oldu. Ama bu çalışmalar Makissos Termal & Spa Hoteli ile hız kazanacak. Büyük bir yatırımla yapılan bu tesis, kentte turizm sektöründe tesisleşmede çıtayı yükseltecek.”

KENTİN VİTRİNİ
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, yaklaşık 100 milyon liralık harcama ile inşa edilen Makissos Termal & Spa Hotelin kentin adeta vitrini olduğunu söyledi.
Kırşehir’in çevresinde çok gelişmiş kentlerin bulunduğunu hatırlatarak  kentin komşu illere göre yatırımda hak ettiği payı alamadığını anlatan Bahçeci, şunları kaydetti:
“Yatırım için öncelikle kuvvetli alt yapı gerekiyor. 550 yatak kapasiteli bu büyük tesis, bu konuda ciddi bir açığı kapatacak. Kırşehir sadece termal turizmle değil sanayi ve ticarette de en kısa sürede hak ettiği yeri alacak”
Bahçeci, Makissos Termal & Spa Hotelini kentin turizminin gelişimi açısından önemli bir adım olarak gördüklerini dile getirerek, Kırşehirlilerin de bu alanda benzer yatırımlar yapmasına öncü olacaklarını sözlerine ekledi.
Yatırımcılardan Renkyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sungur ise memleketi Kırşehir’in turizmini gelişimine katkı sağlayacağı bir tesisi hizmete sunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Kırşehir’in sembol yapılarından biri olan ve kentin modern yüzü olarak tanımlanan Makissos Termal & Spa Hotel sayesinde çok sayıda yerli, ve yabancı turistin Kırşehir’e gelerek kent ekonomisine katkı sağlayacağını anlatan Sungur, şöyle konuştu:
“Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde çok daha büyük yatırımlara imza atıyoruz ancak bu otelin yeri bir başka. Makissos, Kırşehir’in geleceği için bir dönüm noktası olduğunu bugünün Kırşehir halkı çok iyi biliyor. Bugün kentin tarihi açısından çok önemli bir gün olduğunu ifade etmek istiyorum. Otelimiz, tüm Kırşehirlilere ve Türk turizmine hayırlı olsun.”

MAKİSSOS THERMAL&SPA HOTEL
Anadolu’nun en büyük termal yatırımında birbirinden konforlu odaların yanında tuz odası, kneipp refleks havuzu, spor merkezi, sauna, buhar odası, açık, kapalı yüzme havuzları, termal havuzlar, kova, macera duşları, kar çeşmesi, şok havuzu, çocuk havuzları, VIP aile odaları, aqua park ve Kırşehir manzarasına sahip roof restoran gibi bölümler bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir