Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, ‘Ahilik Kutlamaları’ çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.
esnaf-odasi  Öztürk, ‘Hiçbir siyasi çıkar gütmeden tüm kurumlarımızla birlikte ortak hareket ederek bayrama hazırlanıyoruz’ dedi.
Dünya üzerinde Ahilik Bayramının kutlandığını belirten birlik başkanı Bahamettin Öztürk, “Bizler ben anlayışından biz anlayışının hakim olmasını tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte sağlamaya çalışıyoruz. Bilinmeli ki bizlerin birliktelik içerisinde aşamayacağı hiçbir engel yok. Kırşehir’de STK’lar hep birlikte çalışma yaparak bayram kutlamasının coşkulu geçmesi için çalışıyor. Esnaf Odaları olarak 19 oda ve bir şube ile birlikte canla başla çalışmaktayız. Bir yıl önce kutların bittiği günden beri bu yıl ki kutlamalara hazırlandık.
Kırşehir artık siyaset gütmeden birliktelik içerisinde bayramına hazırlanıyor. Ahi meydanında külliye çalışmaları başladı. Çalışmalar aralıksız şekilde  devam ediyor. Herkes elinden geleni değil elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bakanlık tarafından belirli etkinlikler kaldırıldı. Fakat bilimsel yönü ve eğlence yönü de dahil olmak üzere farklı etkinlikler eklendi. Başbakanımız Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümü dolayısı ile Kırşehir’e davet edildi. İnşallah ülkede farklı bir gelişme olmazsa ahilik kutlamalarına gelecek. Herkes kendinde u sorumluluğu görerek bayramına iştirak etsin.
Esnafımız ahi memleketinde sağduyu gösterecek inanıyorum ki Kırşehir halkı bayram vesilesi ile birlikte kaybeden değil kazanan olacak.
Dargınlıkları küslükleri bir kenara bırakarak Kırşehir, artık ortak payda da buluşsun. Benim bayramım değil bizim bayramımız anlayışında olalım” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir