Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Külliyesinin tamamlandığında bölgenin ve Cumhuriyet tarihinin en önemli çalışması olacağını söyledi.
Bahçeci, “Biz Kırşehir olarak Ahi Evran-ı Veli’den hakkı, adeleti, doğruluğu, dürüstlüğü ve insan sevgisini emanet aldık ve bu emaneti hep beraber geleceğe taşımanın mücadelesini veriyoruz.
Siyaset yaparken, felsefemizi bir an olsun Ahi Evran’dan çevirmedik. Hakka ve adalete dayalı hizmet anlayışımızla halkın karşısında durabilmenin onurunu yaşıyoruz.
ahilik-kirsehir  Kırşehir için önce hayal ettik, sonra projelerimizi yapmaya başladık. Sadece bu yıl projelere ayırdığımız bütçemiz 60 milyon lira bakınız bir yanda Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, bir yanda Ahi Evran Külliyesi, bir yanda Cacabey Meydanı, bir yanda Şehirlerarası Otobüs Terminali, bir yanda Kent Park Projesi, bir yanda Bağbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi, bir yanda Masal Parkı  dört buçuk yıl boyunca alt yapıdan, üst yapıya sosyal projelerden teknik projelere her alanda büyük işlere imza attık.   Azmimizi ve heyecanımızı kaybetmeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.    Kırşehir’e yaptığımız her hizmette yanımızda olduğunuz, bize inandığınız ve güvendiğiniz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum.
Ahilik anlayışını tekrar özümsemek, gelecek nesillere aktarabilmek ve ahilik anlayışını milletin istikameti yapmak için, Ahi Evran Külliyesinin yapımına karar verdik. Ahi Evran Veli Hazretlerinin mirasını canlandırmak, onu sevenleri ile buluşturmak için bu yola çıktık.
Öyle ki şimdi burada, bu ulvi görevi yerine getiriyor olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Külliyemiz tamamlandığında dünya ahiliği burada öğrenecek.
Bu külliye ile Ahiliğin mührü Kırşehir’e vurulacak. Külliyemize çok büyük destek olan, külliye projemize en başından beri maddi ve manevi bütün yardımlarını esirgemeyen, her zaman yanımızda olduğunu hissettiren, Başbakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Siz ahiliğe inandınız ve her zaman sahip çıktınız. Tüm konuklarımız huzurunda size söz veriyorum ki, ahiliği bu şehirde yaşatmak, tüm dünyaya tanıtmak ve bu vakfiyenin şartlarını yerine getirmek, bizim boynumuzun borcudur”  ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir