Bahçeci; “Biz bu Külliye ile birlikte sadece kendi kazancına endeksli bir anlayış değil toplumun kazancına endeksli bir anlayış oluşturmak istiyoruz.”
29.cu Ahilik Haftası’na ev sahipliği yapan Ahi Evran Külliyesi inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Müze bölümü ve zanaatkârlar çarşısı inşaatının devam ettiği külliye için bu projede ki en büyük amacımız Kırşehir’i önemli bir dünya görüşü olan Ahiliğin merkezi yapmak diyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Ahi Evran Külliyesi projemiz Cumhuriyet tarihinden sonra Türkiye’de ilk olarak inşa edilen külliye olacak. Yüzyıllardır Ahilik Kültürü’nün merkezi olan Kırşehir’de Ahilik kültürünü gelecek nesillere aktarmak, felsefesini yaşatmak için başlattığımız projemiz Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hızla ilerliyor.
Ahilik Kırşehir’in en güzel ve en önemli değeri. Projemiz tamamlandığında içinde müzeler, arastalar, tören alanları olacak. Şu an faal olan her meslek grubu bu külliye içerisinde yer alacak. Burası Ahi çarşısı olacak ve bu çarşı Ahilik kurallarına göre işletilecek. Çarşı Ahilik ritüellerine göre açılacak ve Ahilik ritüellerine göre kapanacak. Böylelikle oraya gelen misafirlerimizde Ahilik geleneğinde esnaf teşkilatı nasıl işler görmüş olacaklar.
Günümüze baktığımızda ticarette Ahilik kurallarının çok zayıfladığını, ikili ilişkilerin azaldığını ve birlikte iş yapma kültürünün olmadığını görüyoruz. Biz bu Külliye ile birlikte sadece kendi kazancına endeksli bir anlayış değil toplumun kazancına endeksli bir anlayış oluşturmak istiyoruz. Bu külliye ile birlikte çocuklarımıza, gençlerimize Ahilik Kültürünü aktararak bu kültürü en iyi şekilde onların özümsemesini hedefliyoruz. Böylelikle bir kültürel mirasımız daha günümüze ve geleceğe aktarılmış olacak. Bu külliye ile birlikte Ahilik 365 gün Kırşehir’de yaşatılacak. Bu açıdan yaptığımız çalışmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. “ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir