Kırşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ağalar Konağı Kültür Evi’nin açılışı Kayabaşı Mahallesi Kadıhanı Caddesi Ticaret Meslek Lisesi Karşısı’nda yapılacak.
kirsehir-agalar-konagi  Kırşehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerden biri olan ve 18 Mayıs 2012’de temeli atılan Ağalar Konağı Kültür Evi, Kırşehir’in yöresel yemeklerinin sunulacağı, yaz aylarında iç avlusunda zaman zaman tasavvuf konserlerinin verileceği bir alan olacak.
İnsanların sosyal hayatında aileleri ile birlikte nezih bir ortamda vakit geçirebilecekleri Ağalar Konağı’nda çeşit çeşit yöresel yemeklerin bulunacağı bölge için Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ” Buram buram tarih kokan Kırşehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerinden olan ve Kırşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Ağalar Konağı’nı tamamen Kırşehir’imizin kültürünü yansıtan bir Kırşehir Kültür Evi gibi düşündük. Yöresel yemekler ve aileler için ev ortamını yaşayabilecekleri bir ortamın yanında sıcak içecek ikramı da olacak. Menümüzle Kırşehir’in en zengin menüsüne sahip olacağız. Konağın üst katlarını sohbet için ayıracağız. Ahi ve Yaren sohbetleri yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.
Gerçekleştirdiğimiz projelerle Kırşehir’e hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Hizmet için geldik, hizmet ediyoruz. Ağalar Konağı Kültür Evi de Kırşehir’in değişen, gelişen çehresinin bir örneğidir. Ahşap, cam ve taşın karışımı ile yapılan Ağalar Konağı Kültür Evi, hem vatandaşlarımız için hem de dışarıdan gelen misafirlerimiz için güzel vakit geçirebilecekleri hoş bir ortama sahip olacak. Açılışımıza tüm halkımızı davet ediyorum ” dedi.
– AGALAR KONAĞI KÜLTÜR EVİ AÇILIYOR
– BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİ:
– “KONAK TAMAMI İLE KIRŞEHİR’İN KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAK”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir