Kırşehir Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği tarafından 5 engelliye düzenlenen törenle akülü araç verildi. Akülü araç dağıtım törenine katılan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, “Yıllar önce dışlanan engelliler artık hayatın içerisinde” dedi.
sandalye  Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen akülü araç dağıtımı töreninin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Servet Avkapan yaptı.
Avkapan, “Engelleri ortadan kaldırmak adına düzenlediğimiz programda bizlerle birlikte olmanız bizi dolayısı ile mutlu etti. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçecinin Kırşehir’in belirli bölgelerine yapılacak akülü araç şarj istasyonu çalışmalarının hızlandığını öğrendik. Çok mutlu olduk. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Engellilere şehirde ortam hazırlamak ve eksik noktalarının giderilmesi adına çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Göreve geldiğimiz günden beri Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği ile koordine içerisinde çalışmaktayız. Onların sorunlarını kendi sorunlarımız gibi görerek çalışmalar yaptık. Çoğu zamanda mutlu sonuca ulaştık” şeklinde konuştu.
Hayırsever Yakup Adıgüzel ve İsmail Yaygara tarafından derneğe bağışlanan 5 adet akülü araç sahibini bulurken Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, engelleri kaldırma yolunda bütün resmi kurumlar ile istişare halinde olunduğunu söyledi.
Bu arada, akülü araçların dağıtımından sonra İl Müftüsü Mustafa Balık, Cuma namazlarında hutbede Kırşehir’de akülü araçsız engelli kalmayıncaya kadar çağrıların yapılacağını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir