Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Neşet Ertaş’ı anma gecesinde ilçe halkı yoğun bir katılım gösterdi. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Gölbaşı, Neşet Ertaş’ı da unutmadı. Onu coşkuyla anmanın mutluluğunu tüm yüreğimle yaşıyorum” dedi.
Bestelediği ve söylediği türkülerle gönüllerde taht kuran “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş için Gölbaşı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda an gecesi düzenlendi. Gölbaşılıların büyük ilgi gösterdiği gecede, Türk Saz ve Ses Sanatçısı İsmail Altunsaray, Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserlerini seslendirdi. Programda Kültür Bakanlığı Kırşehir Abdallar Topluluğu da yöresel türküleriyle izleyenleri coşturdu.
AW000168  Anma gecesinin açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, Neşet Usta’nın Anadolu coğrafyasının kültürel hazinesinin en büyük örneklerinden olduğunu söyledi. Kapalı spor salonunu dolduran Gölbaşılılara seslenen Başkan Odabaşı, “Bizi biz yapan, öz değerlerimizi, geleneklerimizi, dilinde ve telinde yaşatan, duygularımızı nesilden nesile aktaran, Anadolu’nun samimi dokusunu gönüllerimize kazıyan, elinde saz, dilinde söz ile ruhumuzu okşayan, Büyük Usta Neşet Ertaş’ı, Gölbaşı’nda, böyle nezih bir toplulukla, coşkuyla anmanın mutluluğunu tüm yüreğimle yaşıyorum. Ardında milyonlarca garibin duasıyla gitti. Kendisini rahmetle anıyor, ruhu şad, mekânı cennet olsun diyorum. Gölbaşı Neşet Ertaş’ı unutmadı. Gölbaşı, gönüllerde iz bırakan kıymetli şahsiyetleri asla unutmayacak ve unutturmayacak” dedi.

KIRŞEHİRLİLERDEN PLAKET
Bu arada, Gölbaşı Kırşehirliler Derneği Başkanı Nevzat Dulkadir, gecede Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na bir teşekkür plaketi takdim etti. Dernek Başkanı Dulkadir, Kırşehir’in yetiştirdiği büyük değer Neşet Ertaş’a gösterilen vefa için teşekkür etti.
Programı Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, siyasi parti başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir