Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Esnaflar da kepenk kapattığında işsizlik ödeneğinden yararlanmalı” dedi.
esob  Esnafların sosyal güvencelerin deki eksikliklere dikkat çeken Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, “Esnafların işleri iyi gitmediğinde bütün güvenceleri ortadan kalkıyor, tamamen mağdur duruma düşüyorlar. Devletimiz vergisini vererek en büyük katkıyı sağlayan esnaflara da destek çıkmalı” dedi.
Öztürk, “Bir esnaf işi gitmediğinde ve kepenk kapattığında yeni bir iş yeri açana kadar işsizlik ödeneğinden faydalanmalı. Bu konuda ilgili yerlere müracaat ettik. Genel Başkan ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına ve hatta Başbakana bu konuyu ilettik. Örneğin SGK çalışanı işsiz kaldığı zaman işsizlik fonundan yararlanabiliyor. Bu kişi bu fondan belirli bir ücret alıyor ve yine hastanelerde sağlık hizmetlerinden belirli bir süre faydalanabiliyor. Ancak bir esnafımız 20 yıl mükellef olmuş devlete parasını ödemiş, ancak işi bir yerde iyi gitmemiş ve kepenk kapatmış, bu esnafımız maalesef aynı imkanlardan yararlanamıyor. Biz bu tür esnafların da yeni bir iş yeri açıncaya kadar işsizlik fonu gibi bir fondan faydalanmasını istiyoruz. Bu konuda girişimlerimizde yaptık, inşallah önümüzde ki günlerde bu girişimlerimizin sonucunu alacağız” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir