Türk halk müziği sanatçısı ve söz yazarı merhum Neşet Ertaş’ın adının yaşatılacağı Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nin inşaatına başlandı.
neset  Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamada, şehre yakışan ve Kırşehir’in hak ettiği bir kültür merkezi yapacaklarını belirterek, Neşet Ertaş’ın adının da bu merkez sayesinde yaşatılacağını söyledi. Bahçeci, “Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi ile vatandaşlarımızın sosyal anlamda eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Var olan kültür merkezimizin kapasitesi düşük olduğundan bu merkezimizle birlikte daha fazla kişiye hitap etmeyi düşünüyoruz. Sergi salonları, arkeoloji müzesi, dernek ve kurs odaları ile modern anlamda çok güzel bir kültür merkezimiz olacak. Tüm vatandaşlarımızın kültür merkezimizden yararlanarak kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız” dedi.
Kırşehir Belediyesi tarafından Eski Sanayi Alanı’na yapılacak olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde çok amaçlı salonları, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek odaları ve kurs odaları olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir