Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, engellerin el birliği ile kaldırıldığını son dönemlerde, toplumsal bilinçlenmenin kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacağını söyledi.
Avkapan, “Devletimizin özürlüleri sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Başımıza gelecek bu olumsuz durumdan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almak olanaklı. Daha çok duyalım, görelim, anlatalım, birbirimizi daha çok hissedelim.” şeklinde konuştu.
Sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik, istihdam ve spor eğitim alanlarındaki politikalar, engellilerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacağını kaydeden Avkapan, Özürlü insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin olmadığını, tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirtti.
Avkapan son olarak, engellilere acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini ifade ederek, dünya engelliler gününü kutladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir