İstanbul’da her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Fuarda Kırşehir standı yoğun ilgi gördü.
emitt-kirsehir  Bu yıl 17’inci kez düzenlenen dünyanın en büyük 5’inci turizm fuarı EMITT’e, bu yıl 60’ın üzerinde ülkenin katılımı sağlandı. Güney Afrika Cumhuriyeti, Malezya ve Rusya Federasyonu bu sene daha geniş bir katılım gerçekleştirirken, Arjantin, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti de ilk defa EMITT’te yerlerini aldı.
EMITT Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Fuara “onursal ülke” sıfatıyla yer alan Arjantin’in Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer, Kırsehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Sanayi ve Ticaret Odası Müfit Göçen’in yan sıra İstanbul’da yaşayan çok sayıda Kırşehirli vatandaş da katılım gösterdi.
Fuarda Kırşehir Valiliği ve Belediyesi tarafından ortaklaşa açılan stant yoğun ilgi görürken, görevliler ziyaretçilere ilin tarihi, kültürel değerleri ve termal turizmde kazandığı ivmeyi anlatıyor.
EMİTT Fuarı’nın Türkiye’nin tanıtımında çok etkin bir rol oynadığını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Ülkemizin her köşesi bizim için çok değerli. Biz bu fuar sayesinde hem Kırşehir’imizi gelen Türk ve yabancı konuklara tanıtma fırsatı buluyoruz hem de farklı şehirleri ve ülkeleri tanıma şansını yakalıyoruz. Açtığımız stantla ilimizi tanıtmaya yönelik çalışmalar yaptık. Şehrimiz, Anadolu’nun parlayan yıldızıdır. Standımıza olan ilgiden çok memnunuz” dedi.
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 27 Ocak 2013 tarihine kadar açık kalacak. Fuarda 60 ülkeden 4 bin 500 katılımcının yer alması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir