Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicioğlu yeni teşvik yasasını değerlendirdi.
Ekicioğlu, “ Bilindiği gibi 5084 sayılı teşvik Yasası ile sağlanan teşviklerden bir kısmı zaman içerisinde sona ermiş ama sigorta konusunda desteği devam ediyordu” dedi
tso-yeni  Ekicioğlu açıklamasında, “ Bakanlar Kurulu Kararı 5510 sayılı yasa ile 10 kişiden fazla işçi çalıştıran iş yerlerine,sigorta primlerine 6 puan daha ilave ederek teşvik uygulamaya başlanıyor.3 ayrı listede illere uygulanacak teşvik süreleri açıklandı.     Kırşehir 4 yıl boyunca teşvikten faydalanacak.Teşvikte 5. Grupta yer alan ama Ahiler Kalkınma Ajansında beraber olduğumuz Niğde ve Aksaray ile Yozgat,Çankırı,Kahramanmaraş gibi iller 5 yıl bu teşvikten faydalanacak.
Dileğimiz burada sağlanan sigorta prim desteklerinden daha uzun yıllar faydalanmamızdır. Ayrıca Kırşehir’de çok işçi çalıştıran işyerleri oldukça azdır.Dileğimiz 10 işçi sayısının hiç değilse 5’e düşürülmesidir. Bu teşvikten geriye dönük olarak  01.01.2013 tarihinden itibaren faydalanılacak olunması da ayrı bir avantajdır. Bilindiği gibi Kırşehir yatırım teşviklerinden de gereği gibi faydalanmamış Aksaray,Niğde,Çankırı ve Yozgat 5.grup iken biz 4. Grupta yer almıştık. Bize burada haksızlık yapıldığı inancımızı korumaktayız” şeklinde konuştu.
[color-box]  – TSO BAŞKANI YENİ TEŞVİK YASASINI DEĞERLENDİRDİ
– TSO BAŞKANI SELEHATTİN EKİCİOĞLU:
– “10 İŞÇİ SAYISININ BEŞE DÜŞÜRÜLMESİ DİLEĞİMİZDİR”[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir