Kırşehir Şeker Fabrikası yeni dönem pancar alım ve şeker üretim kampanyası düzenlenen törenle başladı.
Pancar Alım Kampanyası nedeniyle Şeker Fabrikasında düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, Şeker Fabrikaları Genel Müdür Vekili Bülent Üzümcü, Kırşehir Şeker Fabrikası Müdürü Ziyram Eser, fabrika çalışanları ve pancar üreticileri katıldı.
kampanya  Pancar Alım Kampanyası Töreninde konuşan Vali  Özdemir Çakacak, Türk tarımının son yıllarda önemli gelişmeler kaydederek ülkemizin tarım üretiminde dünyada 7. sıraya yükseldiğini söyledi.
Şeker fabrikalarının, Türk tarımının gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak “2000 yılında üretime başlayan Kırşehir Şeker fabrikasında bu yıl yaklaşık 400 bin ton pancar işlenecek. Şeker Pancarı üretiminde sadece çiftçiler kazanmıyor. Tarladan fabrikaya ulaşıncaya kadar nakliyeciler başta olmak üzere birçok sektör para kazanıyor. Üretim başladığı zaman, şeker pancarının kokusunu, üretimin kokusunu alırız. İşte o koku fabrikada çalışan yaklaşık 700 işçinin umududur” dedi.
Son 10 yılda ülkemizin tarım alanında sağladığı ilerlemeyi anlatan Milletvekili Muzaffer Aslan da yaptığı konuşmada “Artık Türkiye’de anlayış kalite ve verimliliktir. Eğitim, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda ülkemiz nasıl kalite ve verimlilik anlayışını geliştirmiş ise tarımda da verimliliği esas almaktadır. Bu anlayışla, hükümetimiz çiftçimize ve tarıma gereken desteği vermektedir” şeklinde konuştu.
Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu tören, Vali Özdemir Çakacak’ın pancar alımını başlatması ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir