Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) resmi gazetede yayımlanan teşvikle ilgili açıklama yaptı.  KAHİAD Başkanı Murat Baran,yaptığı yazılı açıklamada “İş hayatını olumlu şekilde etkileyen son karar, iş adamlarımızı sevindirdi” dedi.
kahiad  Kırşehir teşvikten 4 yıl daha yararlanacak diyen Baran, “Bu kararla iş adamlarımızın ödemekte zorlandığı sigorta primlerinde olumlu etkileyecektir. Karara göre uygulama, 52 ilde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayacak. Kırşehir’in de bulunduğu 20 ilde ise teşvik 31 Aralık 2016’ya kadar uzatıldı. Yeni teşvik yasası, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak’ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016’ya kadar.
Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat’ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2017’ye kadar
Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren iş yerleri için ise 31 Aralık 2018’e kadar uygulanacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir