Kırşehir’de üçüncü dönemini açan Kadın Emek pazarı ‘Unutulmaya yüz tutmuş bebeler’ çalışması ile beğeni topluyor.
pazar  Kadın Emek Pazarında, Hatay’da öğrendiği unutulmaya yüz tutmuş bebekler çalışmasını yapan Aysel Öztürk, “Biz ev kadınlarına bu imkanı sunan Kırşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.
Öztürk, “Kırşehir’de Hatay’da öğrendiğim unutulmaya yüz tutmuş bebekler çalışmasını sergiliyorum. Bu beni mutlu etmekte. Farklı bir yörenin kültürünü yansıtma çabam var. Kırşehir’de de bu çalışmam beğeni topladı. İnsanların ilgisi var. Benim için önemli olan bu çalışmanın sadece burada kalmaması ve bu iş de sergilenen el emeğinin görülmesi. Eğer imkânım olursa Kırşehir’de ben bu işin üretimini yapmaya çalışmak istiyorum. Müşterilerimiz ilkin fiyatları fazla gibi bulsa da el emeğini görünce normal karşılıyorlar. Tek amacım yeni nesle bu kültürü yeniden canlandırmak” şeklinde konuştu.
Kadın emek pazarında satılan ürünlerin el emeği en düşük olanından en fazla olanına kadar fiyatlarda artış olabilirken unutulmaya yüz tutmuş bebek çalışmasında en düşük ürün 25 TL iken en pahalı ürün 65 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir