Kırşehir Belediyesi, Kadın Emek pazarı üçüncü sezonunun açılışını yapıyor.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kırşehir yöresine ait ürünlerin sergileneceği çarşımızda kadınlarımızın el emeği göz nuru çalışmaları var” dedi.
kadin-emek-pazari  Kent Konseyi’ne bağlı Kadın Meclisi’nin girişimleri ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ nin destek ve katkılarıyla Ahi Çarşısı yanı Kültür-Sanat Sokağı’na kurulan Kadın Emek Pazarı’nda unutulmaya yüz tutmuş olan el sanatları yaz ayları boyunca yeniden canlanacak. İğne oyası, takı tasarımı, kurdele nakış, tel kırma, keçe tasarımı, örgü ve kırk yama alanlarında gerçekleştirilen el emeği göz nuru el işleri ürünlerinin sergileneceği ve satışının yapılacağı Kadın Emek Pazarı’nın 3.Sezon açılışı yapılacak.
Kadın Emek Pazarında satış yapmak için başvuru yapanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyerek, dükkânların tahsisi yapılıyor ve başvuru durumuna göre 15’er günlük periyotlarla kura çekilerek dükkânlar yeni sahiplerini buluyor. Özellikle el işleri noktasında hanımların büyük ilgi gösterdiği Kadın Emek Pazarı’nda yıllarca el dokuması kilimleri ile akla gelen Kırşehir’in el halı dokumacılığı da yapılıyor.
Açılışa Kırşehirlileri davet eden Bahçeci, “Kadın Emek Pazarı’nda, kadınların ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerinin yanı sıra, yiyecekler ve kültür-sanat ürünleri de satılacak. 17 dükkân, 1 adet mutfak, 1 adet ofisten ve 1 adet Aile Yaşam Merkezinin satış ve tanıtım ofisinden oluşan toplam 20 dükkân bulunan Kadın Emek Pazarı’nda kadınların el emeği ürünlerinin yanı sıra, Kırşehir’in tanıtımının yapılabileceği yöresel yemeklerin satışı da yapılacak. Kültür-Sanat Sokağı olarak da değerlendirdiğimiz Kadın Emek Pazarımızı; müzik dinletilerinin yanı sıra, resim sergileri gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerin de yapıldığı bir alandır” şeklinde konuştu.
– KADIN EMEK PAZARI ÜÇÜNCÜ SEZONUNU AÇIYOR
– BAŞKAN BAHÇECİ, “KIRŞEHİR ÜRÜNLERİNİN SERGİLENECEĞİ KADIN EMEK PAZARINDA EL EMEĞİ VAR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir