Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan biyogaz projesi, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından kabul edildi.
kirsehir-tso-ahikaTSO Başkanı Müfit Göçen, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu toplantısında güdümlü proje için müracaatların değerlendirilerek, Kırşehir ve Kırıkkale’nin projelerinin onaylandığını açıkladı.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her zaman projelerin önemine dikkat çekerek, Kırşehir’in daha çok proje vermesi için çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, projelerin artık günlük hayatımıza girdiğini vurgulayan Göçen, “Projeler işletmelerimizin ve ilimizin geleceğine yön verecek. Bu projeler yönetimimiz boyunca önemsendi ve üzerinde çalışıldı. Bu sayede oda olarak 123 bin TL Kilim Projesi’ne, 700 bin dolar Kümelenme Projesi’ne hibe paralar aldık. 7 milyon TL Ahi Külliyesi için TOBB’dan hibe aldık. Şimdi de bu proje için 5 milyon TL’ye varan hibe hakkını kazandık.Bu proje ile hayvan gübrelerini toplayıp biogaz ve elektrik elde edeceğiz. Bu esnada elde edilen şerbet gübreler tarlalara verilecek, en son kalan kısmı ise çiçek toprağı olarak değerlendirilecek. Böylece hem çevre sorunu yaratan bir problem ortadan kalkacak hem de ekonomimize ciddi katkı sağlanacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir