Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, “İnsanlar altını servet depolamak için alıyor. Altın piyasasında fiyatı da onlar belirliyor. Altın büyük bir ihtimalle tekrar biraz toparlanır” dedi.
altin  Balıkesir Sanayi Odası tarafından Bandırma Ticaret Borsası’nda “Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, odanın 2009-2013 yılları arasındaki faaliyetlerini anlattı. Kula’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türk ekonomisini 1920’li yıllardan günümüze dönemler halinde çeşitli verilerle masaya yatırdı.
AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarını başarılı bulduğunu söyleyen Akat, en büyük tehlikenin ise ihracat açığı olduğuna işaret etti. Konferans sonrasında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Akat, Türkiye’de altının takıdan çok bir yatırım aracı olarak görüldüğünü belirterek, “Altını alanlar oralarına buralarına takmak için almıyor. Altın tamamen bir servet tutma şekli olarak görülüyor. İnsanlar sadece ve sadece altını servet depolamak için alıyor. Altın piyasasında fiyatı da onlar belirliyor” dedi.
“Önemli miktarda altına spekülatif yatırım yapıldı” diyen Akat, “Altın büyük bir ihtimalle tekrar biraz toparlanır. Ben bunu kalıcı görmüyorum ama sihir bozulmuştur” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir