Ahiler Kalkınma Ajansı, 2014 Senesi Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’nı tanıttı.

ahikaTicaret ve Endüstri Odası’nda tertip eden tanıtım toplantısına Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Ticaret ve Endüstri Odası Başkan Vekili Zafer Çam, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ile Ticaret ve Endüstri Odası azaları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Sayın Valimiz, bu seneki Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’nın KOBİ’lere yönelik olduğunu belirterek, programın asal emelinin alt bölgelerde gelişimi öngörülen sektörlerin güçlendirilerek, rekabetçiliğin ve ülke ekonomisindeki katma değerinin arttırılması olduğunu söyledi.

Mali Destek Programları’nın kaliteli ve uygulanılabilir projelere her vakit destek olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Programın öncelikleri arasında, Ar-Ge ve inovasyona dayalı yatırımlar ile imalat ve hizmet kalitesinin artırılması, etrafa duyarlı imalat teknolojileri ile imalatta verimliliğin sağlanması, işletmelerin pazarlama, markalaşma, insan kaynakları, kalite sistemleri, iş sıhhati ve güvenliği gibi konularda müessesesel kapasitelerinin geliştirilmesi yer almaktadır. Kırşehir’de, şimdiye kadar yürütülen mali destek programlarında toplam 25 projeye destek olundu. Şehrimizde projeler mali destek programlarından toplam 8.314.000,00 TL destek almıştır. Böylelikle, eş finansmanıyla beraber toplam 16 Milyon TL’nin yatırıma dönüştüğünü görmekteyiz.” Şeklinde konuştu.

AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız da konuşmasında; “ Mali Destek Programı dahilinde eski senelerde KOBİ’lere vermiş olduğumuz desteği bu sene da sürdürmeye devam edeceğiz.”diye konuştu.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 2014 senesi Mali Destek Programı’na ait tertip eden tanıtım toplantısı, uzman personelin yaptığı sunumun hemen peşinden bitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir