Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü yeni eğitim-öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak.
ahi-evran-rektor  Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, ‘Tarım kenti Kırşehir’de böyle bir bölüme ihtiyaç vardı. Üniversitemiz bünyesinde gerekli çalışmalar yapılacak’ dedi.
Hayvansal üretim ve teknolojileri mühendisliği veya hayvancılık endüstrisi mühendisliği olarak bilinen, çiftlik hayvanlarının beslenmeleri için kaliteli ve güvenli yem üretebilme ile insanların sağlıklı ve güvenli şekilde beslenmeleri ve giyinmeleri için hayvan yetiştiriciliği yapabilme ve hayvansal atıklardan enerji üretebilme  sanatının adı olan zootekni bölümü Kırşehir’de ilk öğrencilerini yeni eğitim öğretim döneminde alacak.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam yaptığı açıklamasında, “Zootekni programında temel bilim derslerinden başka hayvan anatomi ve fizyolojisi, hayvan davranışları, hayvan besleme biyokimyası, hayvan besleme fizyolojisi ve metabolizması, hayvan ıslahı, rasyon hazırlama teknikleri, organik hayvancılık, koyun ve keçi yetiştirme, sığır ve manda yetiştirme, et ve süt teknolojisi, kümes hayvanları yetiştirme, hayvan hastalıkları ve sağlık koruma, arı ve ipekböceği yetiştirme, üreme biyolojisi ve yapay tohumlama, yemler bilgisi ve teknolojisi, gibi bir çok ders okutulacak. Kırşehir’in tarım ve hayvancılık kenti olduğu düşünülürse bu bölüme ihtiyaç beklenenin üzerinde olur inancındayım.
Yeni eğitim-öğretim yılında 30 öğrencinin alınacağı belirlendi. Kırşehir’e ve Ahi Evran Üniversitesine Zootekni bölümü yeni bir ivme kazandıracaktır” açıklamasında bulundu.
– AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ ALMAYA BAŞLAYACAK
– REKTÖR KUDRET SAYLAM:
– “ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ KIRŞEHİR’E VE ÜNİVERSİTEMİZE YENİ BİR İVME GETİRİRKEN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI DA GİDERECEKTİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir