Kırşehir’de yaz Kuran kursları geniş bir yelpazede hızlandırılarak devam ediyor.
diyanettt  Öztürk, ‘Kurslarda bir eğitici için otuzun üzerinde öğrenci olunca ikinci bir kurs açılarak hocalarımız camilerde hocalarımız çocuk psikolojisine göre hareket ediyor’ dedi.
Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk açıklamasında, “Her sene camilerimizde Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklarımıza sunduğu Kuran kursları hızlandırılmış şekilde devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığının yeniliklerinden bir tanesi de her otuz öğrenciden sonra ikinci bir kurs açmasıdır. Yaz kurslarımız güzel bir amaca göre hazırlanmış çocuklarımız kurs bitişinde abdest almayı ve büyükleri ile birlikte cemaat ortamını görüyor.
Bazı camilerde büyüklerimiz şaşırıyor. Gelen telefonların birinde yaşlı bir amcamız çocukları cami bahçesinde top oynarken görünce şaşırdığını beyan ediyor. Fakat çocuklarımızı gerekirse hocalarımızla oyun dahi oynayacak. Peygamber efendimizin meclisi bu idi.  Cami bahçecisinde top oynarken aynı çocuklarımız derslerini de öğrenecek. Çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklarımız içinde görevli personel ayırdık. Orada da arkadaşlarımız derslerini en iyi şekilde verecekler” ifadelerini kullandı.

– YAZ KURAN KURSLARI GENİŞ BİR YELPAZEDE DEVAM EDİYOR
– MÜFTÜ YARDIMCISI ŞİNASİ ÖZTÜRK:
– “YAZ KURAN KURSLARINDA YENİLİKLER VAR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir