Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulu  “A Trip to History Through Museums” ( Müzelerle Tarihe Yolculuk) adlı Comenius projesinin dördüncü ve son ayağında misafirlerini ağırladı.
yabanci-misafir  Proje ortakları Polonya, Portekiz ve İtalya’dan gelen 26 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu Kırşehir’e gelerek proje dahilinde yapılan çalışmalara katıldılar.
Proje grubundaki öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu program sunulurken  Programda halk oyunları, yerel sanatçıdan türküler, davul zurna şovu, okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu flüt korosu, saz grubu, solo İngilizce ve Türkçe şarkılar ile küçük şkeçler yabancı guruplara izlettirildi.
Program hakkında bilgiler veren İngilizce öğretmeni Erdal Kaya, “Programın ilerleyen günlerinde Kırşehir’in tanıtıldığı, Kapadokya bölgesine turistik gezi düzenlendiği, ülkemizin tarih ve kültürünü tanıtmak amacıyla başta Anıtkabir olmak üzere Ankara’daki müzelere ve Kaman Kalehöyük müzesine geziler düzenliyoruz” dedi.
Yabancı guruplar Kırşehir’den gönül rahatlığı ile ayrılırken okul projelerinin devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

– HÜSNÜ MUSTAFA ÖZYEĞİN ORTAOKULUNDAN YABANCI MİSAFİRLERE ÖZEL KARŞILAMA
– MÜZELERLE TARİHE YOLCULUK ADLI PROJE KAPSAMINDA POLONYA PORTEKİZ VE İTALYA’DAN 26  KİŞİLİK GURUP KIRŞEHİR’DE AĞIRLANDI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir