Gençlerimizin geleceği için büyük önem arz eden üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 14-15 ve 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Tüm öğrencilerimiz bir yandan karnelerini alarak yaz tatiline girmenin heyecanını yaşarken lisenin son sınıfında olan öğrencilerimiz de yaklaşan üniversite sınavını başarılı bir şekilde tamamlamanın gayreti içerisindeler.

Bütün bir sene boyunca gerek öğretmenlerimiz gerekse velilerimiz öğrencilerimizin planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmelerinde, heyecanlarını üzerinden atarak sınava hazırlanmaları noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmadılar.

Gençlerimiz de gelecekte hedefledikleri mesleğe ulaşmak, kaliteli ve her anlamda donanımlı bir üniversitede okumak için sınavlara sıkı bir şekilde hazırlandılar. Ders çalışırken, test çözerken aynı zamanda motivasyonlarını da yüksek tutmak için ayrı bir çaba sarf ettiler. Bu yüzden öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi, yıllardır edindikleri bilgi ve birikimleri sınava yansıtarak başarılı olmaları en büyük dileğimizdir.

Bilindiği üzere ilimiz ülke genelinde yapılan sınavlarda ilk 10’da yer alarak büyük bir başarı grafiği sergilemekte ve her yıl binlerce öğrencimiz üniversite ile buluşmaktadır. Ayrıca Ahi Evran Üniversitemizin imkânlarının her geçen gün artması sayesinde de ilimize gelen öğrenci sayısında artış yaşanmaktadır. Kırşehir sadece üniversite giriş sınavlarında değil üniversite tercihinde de ön planda yer alarak eğitimde marka kent olma yolundaki kararlılığını sürdürmektedir.

Nitekim her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin Lisans Yerleştirme Sınavında büyük bir başarı elde edeceğine ve başarı çıtamızı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum.

Başarının en önemli koşulu ise öğrencilerimizin rahat ve sessiz bir ortamda sınava girmeleridir. Öğrencilerimizin kaygıdan uzak, uygun koşullarda sınava girmelerini sağlamak ise en başta biz yöneticilere düşmektedir. Sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından gerekli önlemler alınmıştır. Sınav günü gürültü kirliliğinin yaşanmaması amacıyla siz değerli vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

Bu duygularla LYS’ ye girecek tüm gençlerimize başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir