Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında, Kırşehir’de 656 öğrenci ve 118 öğretmene toplam 774 tablet bilgisayar dağıtıldı.
tablet  Sıddık Demir Anadolu Lisesi’ndeki dağıtım töreninde Vali Çakacak, ”2012 yılında Türkiye’de 104, Kırşehir’de ise 2 okulun Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçildi” dedi.
Sıddık Demir Anadolu Lisesi ve Kırşehir Lisesi’ndeki öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarların dağıtımının yapılacağını belirten Çakacak, “2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığımız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın ortaklaşa olarak başlattığı, hükümetimizin çok önem verdiği Fatih Projesi var. Bu proje dolayısıyla 5 yılda bütün öğrencilerimize tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Tahtalarımız, interaktif dediğimiz akıllı tahtalarla donatılacak. Bugün sizlere ve öğretmenlerimize tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Biz, sizlerden kendinize bir hedef belirlemenizi istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmanız halinde hedeflerinize ulaşırsınız, istediğini üniversiteyi kazanırsınız” ifadelerini kullandı.
Tablet dağıtım törenine  Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata,  AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya katılarak öğrencilerle birlikte bir ders saati yeni tabletlerle geçirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir