Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri doğa kampına katılarak kampçılık, navigasyon ve acil ilk yardım eğitimleri aldı.
doga-kampi  Ahi Evran Üniversitesi, İlköğretim Bölümü ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayriye Sayhan öncülüğünde Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sencer Sayhan Başkanlığında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine verilen eğitimler kapsamında doğa eğitimi kampı gerçekleştirildi. Doğa eğitimi konusundaki teorik eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Bolu – Yedigöller Milli Parkında Doğa Eğitimi Uygulama Kampı’na katıldılar.
Kamp sorumlusu  Prof. Dr. Sencer Sayhan’dan edinilen bilgiye göre, iki gün süren doğa eğitimi kampında, 24 öğrenci, açık arazide, çadırda konakladı ve mevsim itibariyle çetin doğa koşullarına rağmen, ortama uyum sağlayarak, beşeri herhangi bir yardım almaksızın, ortak grup bilinci ve dayanışma içerisinde, kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayarak doğaya uyum sürecini  gerçekleştirdiler.
Kamp süresince öğrencilere, kampçılık, dağcılık, navigasyon ve acil ilk yardım konularında teknik bilgiler verilmesinin yanı sıra, gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri ile ana kaya, yer şekilleri, toprak, su, iklim ve bitki örtüsüne ilişkin uygulamalı bilgiler de verildiği öğrenildi. Öğrencilerin kamp süresi sonrasında Ankara’da  Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkına da katıldığı bilgisine ulaşıldı.
– SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ DOĞA EĞİTİMİ KAMPINDA
– ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YARDIMLAŞMA VE DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAYARAK ETKİN YARDIM PROGRAMLARI ÖĞRENDİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir