Site icon Kırşehir Medya

Okul Müdürleri Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Bir Araya Geldi

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde düzenlenen okul müdürleri toplantısında konuşan Vali Sayın Özdemir Çakacak, ‘eğitimde marka kent olan Kırşehir’in bu özelliğini koruması gerekir’ dedi.
okul  Öğretmenevi’nde 2013-2014 eğitim-öğretim yılı öncesinde düzenlenen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, ilçe Milli Eğitim müdürleri ile il merkezindeki ilk, orta ve liselerin müdürleri katıldı.
Okulların eğitim yuvası olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Okullarımız ülkemizin geleceğine yön veren önemli kuruluşlardır. Çünkü burada yetişen çocuklarımız yarınlarda ülkemizin yöneticileri olacaklardır. Bundan dolayı zaman zaman okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizle birebir görüşmeler yapıyoruz. Yöneticiler olarak onların fikirlerinin önemli olduğuna ve hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Hepimiz biliyoruz ki, eğitim ailede başlar, okulda şekillenir. Öğrenci öğretmenle tanıştığında, öğretmenin söylediğini kesin olarak kabul eder. Nitekim öğretmen her şeydir, her şeyi bilir, en iyiyi yapar, en iyiyi bilir. Çocuklara ne kadar çok şey öğretirsek, iyi vatandaş olma yolunda o kadar faydalı işler yapmış oluruz. Öğrencilere sevgiyi anlatalım, onlara hoşgörü penceresinden bakmayı, olaylara olumlu açıdan yaklaşmayı anlatalım. Okullarda yaptığımız çalışmalara vatandaşları, velileri dâhil edelim. Çünkü başarı ve güzellikler ancak iyi ekip çalışmasıyla sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Exit mobile version