Kırşehir Eğitim-Bir-Sen Şubesi öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddia edilen müdür vekili için açıklamada bulundu.
ogretmen  Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Naci Sargın, Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır” dedi.
Süleyman Türkmani İlkokulu Müdür vekili S.D.’ye makamında bir veli tarafından yapılan saldırıyı esefle kınadıklarını dile getiren Sargın,  “Üzülüyoruz, çünkü bu vatan çocuklarını eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını toplumsal çöküntünün bir unsuru olarak görüyoruz. Cehaletin kurbanı olarak seçilmiş müdürümüzün öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır.
Müdüre saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Aslında öğretmene saldıranlar kendilerine saldırıyorlar. Bilmiyorlar ki öğretmeni vuran şiddet bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.
Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle şiddetin son bulması için çalışacağız. Arkadaşlarımızın yanında olacağız. Bu ülkede şiddetsiz de problemlerin çözülebileceğini anlatacağız.
Üzülerek ifade edelim ki şiddet artık lokal bir sorun olmaktan çıkmış, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Aklını yönetemeyenler, duygularını yönetemeyenler, kendini yönetemeyenler şiddete başvuruyor. Şiddete gerekli tepki verilmediğinde, şiddet masum ve doğal bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Evde, okulda, hastanede, işyerinde, her yerde çözüm şiddette aranıyor. Buna dur demek lazım. Doğru çözümleri bulmak lazım. Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için toplum olarak duyarlı davranmalıyız. Bu konuda toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düşmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir